Τρίτη 15/6/2021

Παραμένουν θετικοί στον κορωνοϊό για… 55η ημέρα τρεις ασθενείς που πήραν εξιτήριο από το ΑΧΕΠΑ!

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα η αποκάλυψη του διευθυντή του ΕΣΥ και παθολόγου-λοιμωξιολόγου στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Παναγιώτη Κολλάρα, σχετικά με τρία περιστατικά κορωνοϊού που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο αναφοράς, κατά τα οποία οι ασθενείς βρίσκονται θετικοί στον ιό εδώ και περίπου… 55 ημέρες!

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Κολλάρα, οι ασθενείς αυτοί νοσηλεύτηκαν στη νοσοκομειακή μονάδα και όταν βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας τους, έλαβαν εξιτήριο και επέστρεψαν στα σπίτια τους. Μάλιστα, μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα σε κανέναν από τους τρεις, ούτε ιατρικό ούτε εργαστηριακό. Ωστόσο, όπως προκύπτει από τις εξετάσεις, και οι τρεις τους είναι ακόμα θετικοί στον ιό!

«Η δική μου άποψη είναι ότι, κατά πάσα πιθανότητα, οι ασθενείς δεν μεταδίδουν τον ιό, αλλά ανιχνεύεται στις εξετάσεις που κάνουμε και γι’ αυτό τον λόγο, επειδή δεν είμαστε σίγουροι, έχουν τεθεί σε καραντίνα στο σπίτι τους. Ελέγχονται, βέβαια, είναι άριστα στην υγεία τους, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και είναι σε μια ειδική παρατήρηση και προσέχουμε μήπως είναι κάτι άλλο, όσον αφορά το ανοσοποιητικό σύστημα. Αλλά το μήνυμα είναι ότι δεν πρόκειται για κάτι το ανησυχητικό. Θα πάνε όλα καλά, δεν πρέπει να δημιουργηθεί πανικός. Πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας θα τα πάνε καλά και στις επόμενες εξετάσεις ο ιός θα αρνητικοποιηθεί», εξήγησε ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος του ΑΧΕΠΑ.

Τέλος, ο κ. Κολλάρας εξήγησε ότι η συχνότητα των ελέγχων στους οποίους υποβάλλονται οι ασθενείς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν νοσούν, είναι ανά πέντε με επτά ημέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ