Ψύχραιμοι οι κάτοικοι της Ιεράπετρας, παρά τα 6 Ρίχτερ – Δεκάδες οι μετασεισμοί, αλλά και μίνι «τσουνάμι» 30 εκατοστών! (video)

Must Read

Ψύχραιμοι, παρά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε, χθες, λίγο πριν τις τέσσερις το μεσημέρι, στον θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, εμφανίζονται οι ντόπιοι.

Σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Ιεράπετρας, Θεοδόση Καλαντζάκη, στο ΑΠΕ, οι κάτοικοι έχουν συνηθίσει να ζουν με τις σεισμικές δονήσεις (σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν περισσότερες από τριάντα μικρές και μεσαίες δονήσεις), ενώ, καθοριστικής σημασίας για την ύπαρξη ηρεμίας, ήταν το γεγονός ότι, παρά την ένταση της δόνησης και κάποιων σεισμικών δονήσεων μετά τα έξι Ρίχτερ, αυτοί δεν έγιναν έντονα αντιληπτοί.

«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία από την πλευρά των κατοίκων, καθώς ο σεισμός δεν έγινε έντονα αντιληπτός στην περιοχή μας, λόγω της απόστασης από το επίκεντρο του σεισμού, που ήταν αρκετά μακριά. Στην περιοχή μας δεν έχει καταγραφεί καμία ζημιά, ωστόσο, οι υπηρεσίες είναι όλες σε επικοινωνία και συνεργάζονται προκειμένου, από την πλευρά μας, να είμαστε έτοιμοι εάν χρειαστεί. Δεν υπάρχει επιφυλακή, αλλά είμαστε σε εγρήγορση», ανέφερε ο κ. Καλαντζάκης.

Διευκρίνισε, ακόμα, ότι κάποια φαινόμενα μικρής αυξομείωσης της στάθμης του νερού στο αλιευτικό καταφύγιο της Ιεράπετρας, αλλά και τη νήσο Χρυσή, έχουν αποκατασταθεί. Φαινόμενο αυξομείωσης της στάθμης του νερού καταγράφηκε και στο αλιευτικό καταφύγιο της Άρβης.

  • Δείτε σχετικό βίντεο που κατέγραψαν ντόπιοι:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This