Νέα δημοσκόπηση: Ο κορωνοϊός ξέφυγε από εργαστήριο της Κίνας! Αυτό πιστεύουν τέσσερις στους 10 Έλληνες

Must Read

Το εντυπωσιακό 37% των Ελλήνων πολιτών πιστεύει ότι ο κορωνοϊός «διέφυγε» από εργαστήριο στην Κίνα και εξαπλώθηκε στη συνέχεια σε ολόκληρο τον πλανήτη με καταστροφικές συνέπειες. Είναι μία άποψη που τυγχάνει υιοθέτησης από την πλειονότητα του δυτικού κόσμου και έχει γίνει ακόμη μία αιτία αντιπαράθεσης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ανάλογο ποσοστό, και συγκεκριμένα το 36% των ερωτηθέντων δημοσκόπησης, εκτιμά πως πρόκειται για ιό που μεταδόθηκε από ζώο σε άνθρωπο, ενώ το υπόλοιπο 27% απάντησε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

«Μοιρασμένοι» για το άνοιγμα των καταστημάτων

Από ένα άλλο κρίσιμο ερώτημα της νέας πανελλαδικής δημοσκόπησης που διενήργησε για τη Βεργίνα Τηλεόραση η εταιρία INTERVIEW προέκυψε πως ο ελληνικός λαός είναι σχεδόν διχασμένος όσον αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τη λειτουργία των καταστημάτων (αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών στα καφέ και στην εστίαση, πλήθος πελατών ανά κατάστημα κ.λπ.) κατά την άποψή σας θα ενθαρρύνουν ή δεν θα ενθαρρύνουν την επαναλειτουργία της αγοράς, το 51% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θα ενθαρρύνουν τη λειτουργία της αγοράς, το 45% πως θα την ενθαρρύνουν και το 4% «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Στην ερώτηση εξάλλου αν τα περιοριστικά μέτρα κρίνονται απαραίτητα ή πρέπει να αρθούν, το 49% εκτιμά, αντίθετα, ότι πολλοί εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους, γι’ αυτό και πρέπει να αρθούν άμεσα.

Ευρεία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Όπως σε όλες τις προηγούμενες πανελλαδικές δημοσκοπήσεις- και όπως συνήθως διαπιστώνεται σε περιόδους μαζικής ανασφάλειας– επιβεβαιώνεται ευρεία εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους που έγινε σε διάστημα από 3 έως 6 Μαΐου πανελλαδικά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 56%, έναντι του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 20%. Την ίδια ώρα η συντριπτική πλειοψηφία εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ θα έπιανε το δυσθεώρητο 22,5%!

Η διαφορά στις 22,5 μονάδες

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους πολίτες φέρνουν:

  • τη Ν.Δ. αυτοδύναμη με ποσοστό 42,6%, σε εξακομματική μάλιστα Βουλή.
  • τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20,1%,
  • το ΚΙΝ.ΑΛ. στο 6,4%,
  • το ΚΚΕ στο 4,6%,
  • την Ελληνική Λύση στο 4,5%,
  • το ΜέΡΑ25 στο 3% ενώ
  • «Άλλο» ψηφίζει το 5,8% και
  • «Αναποφάσιστοι» δηλώνει το 11%

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This