Ο καιρός τρελάθηκε! Τέλος ο καύσωνας – καταιγίδες και σημαντική πτώση θερμοκρασίας από απόψε το βράδυ

Must Read

Αλλάζει απότομα ο καιρός από απόψε Τετάρτη 10/7, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε ορισμένες περιοχές θα συνοδευτούν από πολύ ενισχυμένους ανέμους και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις. Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Εύβοιας και του Αιγαίου.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δοθεί από αργά το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας από Τετάρτη προς Πέμπτη στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, στη Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Εύβοια και σε παραθαλάσσια κυρίως τμήματα της ανατολικής και βόρειας χώρας, καθώς αναμένεται να επηρεαστούν από τοπικά ισχυρές καταιγίδες συνοδεία πολύ ενισχυμένων ριπαίων ανέμων.

Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές.

Αυξημένες νεφώσεις και βροχές στην υπόλοιπη χώρα

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις. με τοπικές βροχές ή καταιγίδες μετά το μεσημέρι στα νότια και, πιθανώς, στα ορεινά της Κρήτης.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 12 έως 28 και στην Ήπειρο από 15 έως 32 βαθμούς.

Στην Κεντρική Ελλάδα, εξάλλου, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 22 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 30.

Στα νησιά του Ιονίου θα σημειωθούν θερμοκρασίες από 19 έως 31 βαθμούς, στα νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου από 19 έως 28 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 32. Παράλληλα, στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες σποραδικές καταιγίδες στην Αττική – τοπικά ισχυρές στη Θεσσαλονίκη 

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν και λίγες σποραδικές καταιγίδες, αλλά τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές, με βελτίωση τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, με προοδευτική εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This