Σάββατο 12/6/2021

«Στα κάγκελα» οι κάτοικοι της Μόριας για την περίφραξη του ΚΥΤ στην «λεηλατημένη γη» τους

Τεράστια αναστάτωση και σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση να περιφραχτεί το Κέντρο Ταυτοποίησης και Κράτησης στη Μόρια με σκοπό να δημιουργηθεί κλειστή δομή. 

Ο σύλλογος κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων κοινοτήτων έβγαλε ανακοίνωση σχετικά προειδοποιώντας ότι δεν θα επιστρέψουν την περίφραξη της έκτασης στην οποία βρίσκεται το ΚΥΤ Μόριας.

Ολόκληρη η ανακοίνωσή τους:

«Σε καμία περίπτωση και για κανένα αποχρώντα λόγο δεν θα δεχτούμε την περίφραξη, έστω και προσωρινή, της τεράστιας καταπατημένης, λεηλατημένης και της αυθαιρέτως επιταγμένης από ΜΚΟ περιοχής του ελαιώνα της Μόριας και δε θα συναινέσουμε έτσι στη μονιμοποίηση, νομιμοποίηση και επέκταση μιας υπερδομής στην περιοχή. Οι άναρχες φαβέλες της Μόριας σε καμία περίπτωση δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να αποτελέσουν μεγάλη ελεγχόμενη δομή και ο καταυλισμός της Μόριας δεν μπορεί να συνεχίσει να στιγματίζει και να δυσφημίζει τη Λέσβο.

Ως προς τις υπόλοιπες υποσχέσεις και εξαγγελίες περί άμεσης και μηνιαίας αποσυμφόρησης, αστυνόμευσης της περιοχής, κλπ., τελούμε σε αναμονή της πραγματοποίησής τους. Μετρούμε και τις μέρες…

Βέβαια δεν απεμπολούμε τα πάγια και σταθερά αιτήματά μας τα οποία πολλάκις έχουμε γνωστοποιήσει σε όλες τις βαθμίδες της Κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επαρκής και αποτελεσματική φύλαξη συνόρων, επαναπροωθήσεις, έλεγχος ΜΚΟ, απλοποίηση διαδικασιών ασύλου και το σπουδαιότερο αίτημα το οποίο παραδόξως λοιδορήθηκε και αποσιωπήθηκε: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.

Αυτό θα λύσει πολλά από τα προβλήματα που όλοι εμείς οι δημότες της περιοχής βιώνουμε εδώ και 5 χρόνια. Τα υπόλοιπα αναμένεται να κριθούν στη νέα διαπραγμάτευση του Κανονισμού του Δουβλίνου τους ερχόμενους μήνες, όπου και ελπίζουμε σε μια απόφαση απεμπλοκής των νησιών του Β. Αιγαίου από τη διαχείριση του ευρωπαϊκού ζητήματος.

Κάθε εμπόδιο ή άρνηση με τη μορφή του «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ» όπως έχει διατυπωθεί και καλλιεργηθεί τελευταία, θεωρούμε ότι

  • στρέφεται εναντίον μας και εναντίον της διασφάλισης στοιχειωδών δικαιωμάτων μας,
  • δέχεται, διαιωνίζει και νομιμοποιεί την υπάρχουσα κατάσταση των διάσπαρτων, ανεξέλεγκτων και μη-αυτοεξυπηρετούμενων δομών, της αυθαιρεσίας, της ανομίας και της εγκληματικότητας, μεταφέροντας έτσι σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών και διαταράσσοντας σθεναρά το βίο μιας ευνομούμενης κοινωνίας,
  • συνοδεύεται από τις βαρύτατες ευθύνες που αναλογούν στα κέντρα και στους παράγοντες λήψης αποφάσεων.»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ