28-5-2020

Ασθενής του «Ελπίς» θετικός στον κορωνοϊό! «Κόλλησε» τρεις γιατρούς και μια νοσηλεύτρια – 25 άτομα σε καραντίνα

Σε προληπτικό κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται 25 άτομα από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Ελπίς», καθώς γιατροί, νοσηλευτές, αλλά και νοσηλευόμενοι μολύνθηκαν από ασθενή θετικό στο νέο κορωνοϊό, ο οποίος στο πρώτο τεστ ήταν αρνητικός! 

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο «Ελπίς», στο οποίο υπάρχει διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού από ασθενή θετικό στον ιό, με τρεις γιατρούς και μία νοσηλεύτρια, καθώς και μία ακόμη ασθενή στην καρδιολογική κλινική να έχουν προσβληθεί από τη νόσο Covid-19. Αγωνία, εξάλλου, επικρατεί για τα αποτελέσματα των ελέγχων στους υπόλοιπους ασθενείς και το προσωπικό.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα, όταν στη β’ παθολογική κλινική του νοσοκομείου «Ελπίς» εισήχθη ασθενής, ως ύποπτο κρούσμα του ιού. Το πρώτο τεστ που έγινε αποδείχθηκε αρνητικό και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη β’ χειρουργική κλινική, όπου νοσηλεύονταν παθολογικά περιστατικά. Μετά από τρεις ημέρες, όμως, εμφάνισε συμπτώματα και το δεύτερο τεστ επιβεβαίωσε ότι ο ασθενής ήταν τελικά θετικός στον ιό.

Από την ιχνηλάτηση ακόμη δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια βρέθηκαν να νοσούν, ενώ σήμερα βρέθηκε θετική και μια ακόμη ασθενής, που νοσηλευόταν στην καρδιολογική κλινική, αλλά και μία γιατρός.

Σε καραντίνα η καρδιολογική κλινική

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), 25 γιατροί και νοσηλευτές έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ μπήκε σε καραντίνα η καρδιολογική κλινική.

«Η κλινική μπαίνει σε καραντίνα. Θα ληφθούν δείγματα από το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι ζητούν το Νοσοκομείο να τεθεί σε καραντίνα. Να σταματήσει να εφημερεύει. Να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό. Δυστυχώς, ο κίνδυνος είναι μεγάλος για διασπορά. Μέχρι τώρα νοσούν 4 συνάδελφοι. Οι θετικοί ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς», αναφέρει σχετικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW