Τρίτη 11/5/2021

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις των δύο δυτών που ανέσυραν από τη θάλασσα το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη (video)

Έπειτα από περίπου 18 μήνες σπάνε τη σιωπή τους οι δύτες που εντόπισαν και ανέσυραν από τη θάλασσα το άψυχο σώμα της αδικοχαμένης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη και μοιράζονται τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν, καθώς και τα συναισθήματα που κουβαλούν στην ψυχή τους από εκείνη την τραγική ημέρα.

Ως επαγγελματίες, τα μάτια του Βασίλη Μαντικού και του Κώστα Μπαλάφα έχουν δει πολλά. Όπως λένε στη «Ροδιακή», όμως, η φρικτή εικόνα του άγρια κακοποιημένου σώματος της Ελένης θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη τους.

«Όταν την εντοπίσαμε, ήταν ακόμα ζωντανή» αναφέρουν και περιγράφουν ότι «μια κοπέλα σχεδόν 1,90 την είχαν κατακρεουργήσει»!

«Μας άφησε σημάδια»

Ο Βασίλης Μαντικός περιγράφει πώς βρήκαν το σώμα της κοπέλας στη θαλάσσια περιοχή των Πεύκων: «Από σύμπτωση είχαμε φτάσει νωρίς και οι συνθήκες ήταν τέτοιες που τυχαία μπορέσαμε να τη βρούμε. Αν ο καιρός την έβγαζε έξω από την αγκάλη του κόλπου, δεν θα τη βρίσκαμε ποτέ. Αυτό που είδαμε όταν φτάσαμε κοντά της ήταν φριχτό. Αμέσως καταλάβαμε ότι πρόκειται για έγκλημα. Τη βγάλαμε από τη θάλασσα με λύση ανάγκης, δένοντάς τη, γιατί φοβηθήκαμε ότι θα τη χάναμε. Όταν ο Κώστας τη γύρισε ανάποδα και την είδαμε, μας κόπηκε η αναπνοή».

Και οι δύο δύτες είναι γονείς και τρομάζουν στη θύμηση των φρικιαστικών στιγμών που βίωσε η Ελένη στα χέρια των δύο δολοφόνων, ενώ την ίδια στιγμή τρέμουν στη σκέψη ότι οποιαδήποτε κοπέλα μπορεί να χάσει τη ζωή της με τον ίδιο μαρτυρικό τρόπο.

Παρακολουθώντας από την αρχή τη δίκη για την υπόθεση, οι δύτες θεωρούν πως όποια ποινή και να επιβληθεί στους δράστες από το δικαστήριο «η κοπέλα δεν γυρίζει πίσω. Το σπίτι αυτό έχει κλείσει. Για τους γονείς δεν υπάρχει γιατρειά. Είναι φριχτό το έγκλημα. Όλα τα πριν και τα μετά εξοργίζουν».

Παρά τις σκληρές στιγμές που βίωσαν, αν ο χρόνος γύριζε πίσω, θα συνέδραμαν και πάλι στην υπόθεση. «Δεν τίθεται θέμα. Είμαστε επαγγελματίες» λένε, επαναλαμβάνοντας ωστόσο πως «όλο αυτό μας άφησε σημάδια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ