Καθηγητής Νίκος Σύψας! «Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν σκοτώνουν τον κορωνοϊό» – SΟS για πισωγύρισμα

Must Read

Οι τηλεοπτικές κάμερες έπιασαν σήμερα αρκετούς επιβάτες να συνωστίζονται στα λεωφορεία. Οι παραλίες ολόκληρο το Σαββατοκύριακο είναι γεμάτες από κόσμο, το ίδιο συμβαίνει κάθε βράδυ και σε πάρκα-πλατείες. Από σήμερα άνοιξαν τα εμπορικά κέντρα και τα σχολεία και όσα προχωράμε σε άνοιγμα της κοινωνίας τόσο αυξάνεται και η επικινδυνότητα να γίνουν περισσότερα τα κρούσματα και να παρθούν νέα μέτρα, που μπορεί να μας πάνε πάλι πίσω…

Ο καθηγητής Νίκος Σύψας μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό και εξήγησε πότε μπορεί να… υπάρξει επιπλοκή στην επιστροφή σε αυτή τη νέα κανονικότητα. Αυτό θα συμβείσε περίπτωση που ο δείκτης μετάδοσης του κορωνοϊού ανέβει πάνω από το 1.

 «Όταν βλέπουμε να παραβιάζεται ο κανόνας των αποστάσεων ανησυχούμε. Επίσης μας ανησυχούν τα φαινόμενα συνωστισμού σε ΜΜΜ, σε παραλίες κλπ. Εκεί που ίσως να μας κάνει να επιβραδύνουμε το άνοιγμα της κοινωνίας, είναι όταν η καμπύλη μας, ο δείκτης ανέβει πάνω από 1. Αυτό θα σημαίνει ότι ένας μολυσμένος άνθρωπος μεταδίδει τον ιό σε πάνω από έναν, και αυτό θα είναι ανησυχητικό», υποστήριξε ο λοιμωξιολόγος.

Ο κ. Ν. Σύψας επισήμανε πως ακόμα πως οι υψηλές θερμοκρασίες δεν σκοτώνουν τον κορωνοϊό, αλλά απλά δεν του επιτρέπουν να μεταδοθεί το ίδιο εύκολα.

«Αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δεν σκοτώνουν τον ιό. Ενδεχομένως δεν του επιτρέπουν να μεταδίδεται εύκολα. Αυτό το γνωρίζουμε από άλλους κορωνοϊούς. Ο ιός παραμένει κοντά μας και δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Σε ό,τι αφορά την απόφαση άρσης ορισμένων μέτρων νωρίτερα από το προγραμματιζόμενο, ο κ. Σύψας υποστήριξε πως αυτό γίνεται, καθώς: «στηριζόμαστε στις γνωμοδοτήσεις μας πάνω στην τρέχουσα κατάσταση της επιδημίας. Τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι αρκετά καλά. Επίσης έχουμε την υψηλή θερμοκρασία, τα ανοιχτά παράθυρα πράγματα που μας επιτρέπουν να γνωμοδοτήσουμε στην πολιτεία να προχωρήσει νωρίτερα από ό,τι είχαμε υπολογίσει αρχικά».

Η άποψή του για τη Θεία Κοινωνία

Σε ότι αφορά την μεγάλη κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της εκκλησίας και των επιστημόνων για τη Θεία Κοινωνία, ο καθηγητής Ν. Σύψας τόνισε: «Ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του. Καθαρά λοιμωξιολογικά, όταν έχουμε επιδημία που μεταδίδεται με σταγονίδια του αναπνευστικού, δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιούμε τα ίδια κουτάλια και τα ίδια ποτήρια με άλλους ανθρώπους. Όσον αφορά στη Θεία Κοινωνία είναι θέμα του πιστού, της Εκκλησίας και της Πολιτείας. Θα ήθελα να μην συνωστίζεται ο κόσμος για τη Θεία Κοινωνία»

ΝΙΚΟΣ ΣΥΨΑΣ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This