«Καμπανάκι» από τον ΕΟΦ για τροφές και προϊόντα, που εικάζεται πως βοηθούν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Must Read

Προειδοποιήσεις στο καταναλωτικό κοινό για τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες με υπαινιγμούς ότι δήθεν συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ προβλέπει την απαγόρευση οποιασδήποτε μορφής διαφήμισης που προωθεί καταναλωτικά προϊόντα, τα οποία παρουσιάζει εμμέσως ως στοιχεία με ευεργετικές ιδιότητες κατά του «αόρατου εχθρού».

Όπως επισημαίνει η εν λόγω ανακοίνωση, οι καταναλωτές τείνουν να γίνονται ευάλωτοι σε πιθανή παραπλάνηση από διαφημίσεις, παρουσιάσεις ή και αναρτήσεις σε ιστοσελίδες εταιρειών που διακινούν τρόφιμα μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Για το λόγο αυτό, στο πλαίσιο της προστασίας των συμφερόντων του καταναλωτή και λαμβάνοντας υπόψη την εύλογη ανησυχία των καταναλωτών και την επιθυμία τους για τρόφιμα που ενδεχομένως να βοηθούν στην πρόληψη, την αγωγή ή και την θεραπεία του κορωνοϊού, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων απαγόρευσε τις διαφημίσεις ή τις παρουσιάσεις τροφίμων προς πώληση, στις οποίες υπάρχει υπαινιγμός ότι κάποιο τρόφιμο ή κάποιο συστατικό τροφίμου συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην πρόληψη, την αγωγή, την θεραπεία από ιογενείς λοιμώξεις ή υπάρχει σε αυτές ισχυρισμός, ο οποίος υπονοεί την ενίσχυση της ανοσίας απέναντι σε οποιονδήποτε ιό.

«Στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες σχετικές με την αποτελεσματικότητα τροφίμων ή συστατικών τροφίμων έναντι του κορωνοϊού και επομένως δεν μπορεί να γίνει κανένας ισχυρισμός υγείας που να τον μνημονεύει», καταλήγει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων στην ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This