ΔΕΗ: Απειλεί να κόψει το ρεύμα σε 895.000 καταναλωτές!

Must Read

Πρώτη προτεραιότητα θεωρεί η νέα διοίκηση της ΔΕΗ την αντιμετώπιση του φαινομένου των στρατηγικών κακοπληρωτών. Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζεται να εξαπολύσει κυνηγητό για την είσπραξη απλήρωτων λογαριασμών άνω του 1,5 δισ. ευρώ, βάζοντας στο στόχαστρο συνολικά 1.477.000 πελάτες της.

Έχει ήδη δοθεί ρητή εντολή στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) για εντατικοποίηση των αποκοπών σε πελάτες που έχουν εντοπιστεί ότι συστηματικά αποφεύγουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, συσσωρεύοντας μεγάλα ποσά οφειλής.

Μόνο το τελευταίο δίμηνο έχουν προωθηθεί προς τον ΔΕΔΔΗΕ περίπου 30.000 αιτήματα αποκοπών για τους καταναλωτές αυτής της κατηγορίας.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν ήδη συγκεντρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο αριθμός των στρατηγικών κακοπληρωτών που οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 6 μηνών ανέρχεται σε 582.000 περιπτώσεις και οι οφειλές τους φτάνουν το ποσό των 545.000.000 ευρώ. Στο στόχαστρο της ΔΕΗ μπαίνουν όμως και 895.000 «τελικοί πελάτες», με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές περί το 1 δισ. ευρώ.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκουν καταναλωτές οι οποίοι ήταν πελάτες της ΔΕΗ αλλά άλλαξαν πάροχο χωρίς να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς την επιχείρηση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση, το φαινόμενο των στρατηγικών κακοπληρωτών, πρωτίστως θίγει και πλήττει τα εκατομμύρια συνεπών πελατών της επιχείρησης. «Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές πλέον δε θα γίνονται αποδεκτές. Είναι χρέος μας απέναντι στην επιχείρηση αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών που παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα, δίνουν μάχη και παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους» τόνισε ο κ. Στάσσης.
Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της ΔΕΗ αναφέρει ότι έχει ήδη δοθεί ρητή εντολή στο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για να κοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε πελάτες που έχουν εντοπιστεί ότι συστηματικά αποφεύγουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, συσσωρεύοντας μεγάλα ποσά οφειλής. Η επιχείρηση δεσμεύεται να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες και στο πλαίσιο αυτό θα ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την κοινή γνώμη για τα αποτελέσματα της εκστρατείας που ξεκινά άμεσα. «Υπογραμμίζεται ότι η εκστρατεία για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, δεν αφορά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, για τις οποίες άλλωστε υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις στο πλαίσιο του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η επιχείρηση.
Το σαφάρι με διακοπές ρεύματος, ειδικά στους κακοπληρωτές, εντάσσεται στην προσπάθεια της νέας διοίκησης να ενισχύσει άμεσα την ρευστότητα της ΔΕΗ. Ο Γιώργος Στάσσης και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν προθεσμία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου για τη λήψη μέτρων που θα ανατρέπουν τη σημερινή εικόνα για τη ρευστότητα ώστε να ενσωματωθούν στην έκθεση των ορκωτών ελεγκτών (Enrst & Young). Μία έκθεση που θα εκδοθεί στις 24 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία ιδιαίτερα κρίσιμη για την επόμενη μέρα της ΔΕΗ. Σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να υπάρξει ντόμινο αρνητικών εξελίξεων για τα δάνεια της επιχείρησης, με αρνητικές επιπτώσεις και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Πηγή: Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This