Στα χέρια της Reggeborgh η Ελλάκτωρ

Οι τελευταίες εξελίξεις οδηγούν σε σταδιακό αφελληνισμό μεγάλων εταιριών

Must Read

Τα ηνία της Ελλάκτωρ αναλαμβάνει πλέον η ολλανδική Reggeborgh Invest, ύστερα από όσα διαδραματίστηκαν χθες στη Γενική Συνέλευση της εταιρίας. Εξέλιξη που προκαλεί εύλογες ανησυχίες για τη δημιουργία καρτέλ στον κλάδο των κατασκευών, καθώς η Reggeborgh Invest ελέγχει και το 30% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι Ελλάκτωρ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ καταλαμβάνουν πάνω από το 95% της ελληνικής αγοράς σε συγκεκριμένους κλάδους, όπως αυτός της χρήσης και της εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμων. Επομένως, κάτω από την ίδια διοίκηση οι εταιρίες αυτές αποκτούν πλέον δεσπόζουσα θέση. Παράλληλα, οι τελευταίες εξελίξεις οδηγούν σε σταδιακό αφελληνισμό μεγάλες εταιρίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις βασικές υποδομές της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης (πραγματοποιήθηκε με απαρτία 76,87%), λοιπόν, η γραμμή των Ολλανδών επικράτησε, καθώς το 61,14% ψήφισε υπέρ της ανάκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου υπό τον Σάκη Καλλιτσάντση, έναντι του 38,77% που ψήφισε κατά. Προηγήθηκαν οι ψηφοφορίες για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Το πρώτο θέμα αφορούσε τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών. Επί του συγκεκριμένου θέματος κατά τάχθηκε το 88,37% των μετόχων, κάτι που σημαίνει ότι και οι δύο πλευρές καταψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόταση του διοικητικού συμβουλίου.

Το δεύτερο θέμα, αυτό της αύξησης κεφαλαίου, καταψηφίστηκε επίσης με ποσοστό 88,41% των μετόχων να τάσσεται αρνητικά και μόλις 10,99% υπέρ.
Νέος διευθύνων σύμβουλος στην κατασκευαστική αναλαμβάνει ο Αρης Ξενόφος (πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ), με μη εκτελεστικό πρόεδρο τον Γεώργιο Μυλωνογιάννη.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο συμπληρώνουν οι Δημήτρης Κονδύλης, εκτελεστικό μέλος, Κωνσταντίνος Τούμπουρος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, και η Αθηνά Χατζηπέτρου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αναστάσιος Καλλιτσάντσης πήρε τον λόγο τρεις φορές για να απαντήσει σε όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης υπερασπιζόμενος όσα έπραξε και παρουσιάζοντας την εικόνα ότι η Ελλάκτωρ επί των ημερών του έχει θωρακιστεί για να προχωρήσει στο μέλλον με επιτυχία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This