«Φρένο» στους Βρετανούς για διακοπές στην Ελλάδα! Αντιμετωπίζουν… στα τυφλά και χωρίς πλάνο την πανδημία

Must Read

Το όνειρο των Βρετανών να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα που έχει αποθεωθεί για τα χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων του κορωνοϊού βάζει η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Το ενδεχόμενο για αερογέφυρες με χώρες που έχουν θέσει υπό έλεγχο την εξάπλωση της πανδημίας, παγώνει προς το παρόν τα ταξίδια των Βρετανών χωρίς να χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Πρόκειται για μια επιλογή υπό εξέταση και όχι για συμφωνηθείσα κυβερνητική πολιτική», είπε εχθές  εκπρόσωπος  της Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με τη Daily Mail. Η εφημερίδα αναφέρει ότι θα είναι δύσκολο να κλείσουν οι Βρετανοί τις διακοπές τους όταν δεν γνωρίζουν πότε ακριβώς θα δημιουργηθεί αυτή η αερογέφυρα, όταν οι κανόνες αναθεωρούνται κάθε τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, εξετάζουν ακόμα το σχέδιο καραντίνας που θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούνιο και θα προβλέπει καραντίνα δύο εβδομάδων σε όλους τους ταξιδιώτες από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το πρόστιμο θα ανέρχεται σε χίλιες λίρες, για όσους δεν πειθαρχήσουν.

Ο υπουργός Μεταφορών,  Γκραντ Σαπς ανέφερε τη Δευτέρα ότι πιθανόν να υπάρξουν εξαιρέσεις στους περιορισμούς, οι οποίοι θα αφορούν σε πτήσεις προς συγκεκριμένους προορισμούς με χαμηλότερα επίπεδα μόλυνσης κορωνοϊού, αλλά θα ανακοινωθούν αργότερα.

Οι επιχειρήσεις παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους!

Μπορεί ο Μπόρις Τζόνσον να πέρασε δύσκολες στιγμές στην ΜΕΘ λόγω κορωνοϊού και να έγινε μπαμπάς, αυτό όμως όπως φαίνεται δεν τον έχει συνετίσει, ούτε του έχει βάλει μυαλό!

Μετά από ένα διάγγελμα το οποίο ήταν απολύτως ακαταλαβίστικο -με αποτέλεσμα να τον τρολάρουν τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών μέσων ενημέρωσης με την χαρακτηριστική φράση: «It’s all Greek to us, Boris!» (Μπόρις αυτά είναι ελληνικά για μας)- συνεχίζει να μην έχει ένα σχέδιο ώστε η Βρετανία να επιστρέψει στην κανονικότητα, όποια και αν θα είναι αυτή!

Έτσι για δεύτερη φορά οι μεγάλες επιχειρήσεις ήταν την κατάσταση «στα χέρια τους» και επιλέγουν όπου αυτό είναι δυνατόν να κρατήσουν τα γραφεία τους κλειστά!

Η Google, η PayPal αλλά και η Facebook ανακοίνωσαν στους εργαζόμενους τους ότι θα δουλεύουν από το σπίτι τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου, ενώ Coca Cola, Philip Morris, Shell κάνουν λόγο για «Ραντεβού τον Σεπτέμβριο και βλέπουμε…».

100.000 προσλήψεις από την Amazon

Όσο για τoν πανίσχυρο Τζεφ Μπέζος της Amazon ανακοίνωσε την πρόσληψη 100.000 υπαλλήλων με στόχο να στηρίξει τους καταναλωτές που επιλέγουν να μένουν σπίτι, σε πείσμα των ηγετών που δεν έχουν σαφές πρόγραμμα βάζοντας σε κίνδυνο μεγάλες ομάδες πληθυσμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This