Δεύτερη νύχτα συγκρούσεων στην Μινεάπολη για τον θάνατο αφροαμερικανού από αστυνομικό (video)

Must Read

Για δεύτερη νύχτα στην Μινεάπολη των ΗΠΑ τον πρώτο λόγο είχαν οι ταραχές με αφορμή τον θάνατο ενός άοπλου Αφροαμερικανού κατά τη βίαιη σύλληψή του από αστυνομικούς μπροστά στα μάτια των περαστικών.

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία με αποτέλεσμα να σημειωθούν λεηλασίες, λίγες ώρες αφού ο δήμαρχος της Μινεάπολης Τζέικομπ Φρέι ζήτησε από τους εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη εναντίον του λευκού αστυνομικού που ευθύνεται για τον θάνατο του αφροαμερικανού.

Οδοφράγματα, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες

Το πλήθος έφτασε έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου υπηρετούσε ο ένστολος. Οι αστυνομικοί με πλήρη εξάρτηση έστησαν οδοφράγματα ενώ ακροβολίστηκαν και στις στέγες γειτονικών κτιρίων, κάνοντας χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και βομβίδων κρότου προκειμένου να κρατήσουν το πλήθος μακριά.

Οι τέσσερις αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση αποπέμφθηκαν την Τρίτη από το σώμα, αλλά παραμένουν ελεύθεροι όσο παραμένει ανοικτή η έρευνα. Η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ ζήτησε χθες να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εναντίον τους.

Καταλαβαίνετε τώρα;

Πολλές προσωπικότητες κατήγγειλαν την αδικαιολόγητη βία ενώ ο σταρ του NBA Λεμπρόν Τζέιμς ανήρτησε στο Instagram μια φωτογραφία του Κόλιν Κέπερνικ, πρώην παίκτη του αμερικανικού φούτμπολ, γονατισμένου και μία του Τζορτζ Φλόιντ ακινητοποιημένο στο έδαφος με τη λεζάντα: «Να γιατί».

«Καταλαβαίνετε ΤΩΡΑ; Ή εξακολουθεί να σας μπερδεύει;», έγραψε ο Λεμπρόν Τζέιμς.

Να θυμίζουμε ότι ο Κέπερνικ είχε μποϊκοτάρει τον αμερικανικό εθνικό ύμνο, γονατίζοντας κατά την ανάκρουσή του πριν την έναρξη των αγώνων του αμερικανικού φούτμπολ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την αστυνομική βία εναντίον των Αφροαμερικανών.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λωρίδα της Γάζας: Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις για ανακωχή – Προγραμματίστηκαν συναντήσεις

Την ώρα που ο φόβος για λιμό στην Λωρίδα της Γάζας εντείνεται και ενώ ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ...

More Articles Like This