Δείτε τη -δεύτερη- προσπάθεια της SpaceΧ να στείλει την πρώτη επανδρωμένη πτήση για το διάστημα από τις ΗΠΑ (video)

Must Read

Ο καιρός τα «χάλασε» την προηγούμενη φορά και ο Έλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της SpaseX ελπίζει ότι αυτή τη φορά όλα θα πάνε καλά!

Ο λόγος για την δεύτερη προσπάθεια της Space Χ που συνεργάζεται με την NASA για να στείλει  την πρώτη επανδρωμένη πτήση στο διάστημα από τις ΗΠΑ μετά από εννέα χρόνια.

Η αποστολή Demo-2 με δύο αστροναύτες επιχείρησε να ταξιδέψει προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέσα σε διαστημόπλοιο της εταιρείας SpaceX του Μασκ την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο, ο καιρός ματαίωσε την ιστορική εκτόξευση για το σήμερα. Η αντίστροφη μέτρηση σταμάτησε 17 λεπτά προτού ο πύραυλος SpaceX Falcon 9 εκτοξευθεί από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

Αυτή τη φορά η εκτόξευση από τη Φλόριντα των ΗΠΑ προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έγινε στις 22:22 (ώρα Ελλάδας) και οι υπεύθυνοι έλαβαν υπόψη τον καιρό αλλά και το να μην υπάρχουν τεχνικά ζητήματα.

Δύο αστροναύτες της NASA – ο Μπομπ Μπένκεν και ο Ντουγκ Χάρλεϊ επιβιβάστηκαν στο διαστημόπλοιο και θα προσδέσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Οι μετεωρολόγοι έδιναν μοιρασμένες πιθανότητες να γίνει η εκτόξευση σήμερα Σάββατο.

Η εκτόξευση σηματοδοτεί την πρώτη ιδιωτική διαστημική διαδρομή. «Δεν είχαμε ποτέ δύο ανθρώπους να εκτοξεύονται στο διάστημα με ένα εμπορικό διαστημικό σκάφος. «Αυτή αποτελεί απόλυτη πρωτιά. Είναι μια επική στιγμή», είχε δηλώσει ο Λουίγκι Πελούζο, αναλυτής της αεροδιαστημικής στο AlixPartners, στην πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια εκτόξευσης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This