Η Γερμανία (ξαν)ανοίγει τα σύνορά της με την Ελλάδα από τις 15/6 – Σε αναμονή η Μεγάλη Βρετανία, στον «πάγο» η Τουρκία

Must Read

Στην κατάργηση των ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων για την Ελλάδα και 30 ακόμη χώρες προχωρά η Γερμανία από τις 15 Ιουνίου, οπότε και θα εκδοθεί σχετική ταξιδιωτική οδηγία. 

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να καταργήσει την ταξιδιωτική προειδοποίηση για τα υπόλοιπα 26 κράτη μέλη της ΕΕ, τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και για την Ελβετία, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και την Νορβηγία από τη ζώνη του Schengen.

Μάλιστα, εφόσον το επιτρέψει η περαιτέρω πορεία της (μη) διάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού, στις 15 Ιουνίου η προειδοποίηση θα μετατραπεί σε ταξιδιωτική οδηγία για κάθε μια από αυτές τις χώρες ξεχωριστά.

Με άλλα λόγια, η Γερμανία παύει τις συστάσεις στους πολίτες της αναφορικά με αποφυγή του παραθερισμού στις 31 αυτές χώρες, με -προσωρινές- εξαιρέσεις, ωστόσο, να αποτελούν η Ισπανία και η Νορβηγία, οι οποίες απαγορεύουν την είσοδο σε αλλοδαπούς και πέραν τις 15 Ιουνίου.

Οι ταξιδιωτικές οδηγίες που θα ισχύουν από τις 15 Ιουνίου θα επικαιροποιούνται συνεχώς με ακριβή στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί εντός τις κάθεμιάς από τις προαναφερθείσες χώρες, κυρίως για θέματα που αφορούν τον κορωνοϊό, όπως μέτρα υγιεινής, μέτρα προστασίας σε ξενοδοχεία, κλπ.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, οι οδηγίες ενδεχομένως να περιλαμβάνουν και προειδοποιήσεις, όπως, για παράδειγμα, στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας, για όσο διάστημα ισχύει η καραντίνα των 14 ημερών για όσους εισέρχονται στη χώρα. Κατέστησε, επίσης, σαφές ότι η Γερμανία θα μετατρέψει την οδηγία σε προειδοποίηση, σε περίπτωση που ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε κάποια από αυτές τις χώρες ξεπεράσει τα 50 άτομα ανά 100.000 κατοίκους, εντός επτά ημερών.

Η (δημοφιλής) Τουρκία παραμένει στον «πάγο»

Η ταξιδιωτική προειδοποίηση που εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στις 17 Μαρτίου εξακολουθεί να ισχύει για όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, επομένως και για την Τουρκία, η οποία είναι από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς των Γερμανών. Σε περίπτωση που η Κομισιόν άρει τους περιορισμούς εισόδου από τρίτες χώρες αυτή την εβδομάδα, τότε, ενδεχομένως, η γερμανική κυβέρνηση να ασχοληθεί με το θέμα την άλλη Τετάρτη.

Τέλος, ο κ. Μάας επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί ξανά επιχείρηση του υπουργείου Εξωτερικών για την επιστροφή Γερμανών τουριστών που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στη Γερμανία, στην περίπτωση που κάτι «στραβώσει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This