Παρασκευή 18/6/2021

Αστρονομική αγωγή κατά της Google: Της ζητάνε 5 δισ. ευρώ για παραβίαση της ανώνυμης περιήγησης!

Σε νέους μπελάδες μπαίνει ο τεχνολογικός κολοσσός της Google, μετά την αγωγή-μαμούθ ύψους 5 δισ. ευρώ που κατατέθηκε εναντίον της, για παραβίαση της ανώνυμης περιήγησης.

Όπως αναφέρει το Reuters, στο δικαστήριο της Καλιφόρνια κατατέθηκε η καταγγελία ότι η Google συλλέγει διαρκώς στοιχεία μέσω του Google Analytics και άλλων εφαρμογών, μεταξύ κι εκείνων που βρίσκονται στα κινητά τηλέφωνα. Το θέμα, όμως, είναι ότι, σύμφωνα με τους ενάγοντες, εξακολουθεί να συλλέγει πληροφορίες από τους χρήστες, ακόμη κι αν εκείνοι έχουν επιλέξει την ανώνυμη περιήγηση!

«Αυτό βοηθά την Google να μάθει για τους φίλους των χρηστών, τα χόμπι, τα αγαπημένα φαγητά, τις συνήθειες αγορών, ακόμη και όσα αναζητούν στο διαδίκτυο», αναφέρεται στην αγωγή.

Η Google «δεν μπορεί να συνεχίσει να ασχολείται με τη συγκεκαλυμμένη και μη εξουσιοδοτημένη συλλογή δεδομένων από σχεδόν κάθε Αμερικανό με υπολογιστή ή τηλέφωνο», σημειώνεται στην καταγγελία.

Από την πλευρά του, ο Χοσέ Καστανέντα, εκπρόσωπος της Google, ανέφερε ότι: «Δηλώνουμε με σαφήνεια ότι κάθε φορά που ανοίγετε μια νέα καρτέλα ανώνυμης περιήγησης, οι ιστότοποι ενδέχεται να μπορούν να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα περιήγησής σας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ