Σάββατο 15/5/2021

Ο αλκοολισμός οδήγησε στα… παγκάκια καλοπληρωμένο δημοσιογράφο του BBC!

Η αναγνωρισιμότητα, οι ανέσεις και υψηλό κασέ αποτελούν παρελθόν για παρουσιαστή ειδήσεων στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς ο αλκοολισμός τον έκανε να χάσει την οικογένειά του και να βρεθεί να κοιμάται στους δρόμους!

Ο Εντ Μίτσελ, σε απόσπασμα βιβλίου με τίτλο «What doesn’t kill you: Fifteen stories of survival», εξιστορεί την άνιση μάχη του με τον αλκοολισμό, που διαρκεί πάνω από μισό αιώνα. Ο δημοσιογράφος παραδέχεται ότι όχι μόνο δεν αντιστάθηκε στο αλκοόλ, αλλά το λάτρεψε από την πρώτη του γουλιά στα 16 του χρόνια!

αλκοολικός δημοσιογράφος

Οι ωραίες στιγμές άρχισαν να συνδέονται με το αλκοόλ και, τελικά, του ήταν πρακτικά αδύνατο να περνάει καλά χωρίς αυτό. Αυτή η τάση του τροφοδοτήθηκε και από τη δημοσιογραφική πιάτσα της δεκαετίας του ’70 στο Λονδίνο, όπου το σύνθημα ήταν «Βρες την ιστορία, φέρ’ την πρώτος, φέρ’ τη σωστά, φέρε τα ποτά»!

αλκοολικός δημοσιογράφος

Όταν άρχισε να δουλεύει στα δελτία του BBC, όπως εξομολογήθηκε, δεν ένιωθε ποτέ άνετα στο γυαλί, αν δεν είχε πιει προηγουμένως μερικά ποτά. Κάποιες φορές, βέβαια, δεν τα κατάφερνε να μη δείχνει μεθυσμένος. Το 1999 απολύθηκε για άσχετο λόγο από τη δουλειά που του εξασφάλιζε πάνω από 90.000 ευρώ τον χρόνο, οπότε βρέθηκε με απλήρωτες πιστωτικές. Παρά τις διάφορες δουλειές που έπιασε, αναγκάστηκε να αποκαλύψει στην επί 25 χρόνια σύζυγό του ότι χρεοκόπησαν και ήρθε το διαζύγιο.

Έχασε τα πάντα

Το 2006 βρέθηκε χωρίς οικογένεια, χωρίς σπίτι, χωρίς στέγη, χωρίς υπάρχοντα και χωρίς ιδέα τι θα επακολουθούσε. Βρέθηκε να κοιμάται στους δρόμους!

Ώσπου ένας ρεπόρτερ τον αναγνώρισε και τον έκανε θέμα. Το ένα έφερε το άλλο και σύντομα ο Μίτσελ βρέθηκε με συμβόλαιο για βιβλίο, με αποτέλεσμα να καταφέρει να ξανασταθεί, τελικά, στα πόδια του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ