Στα ίχνη της Κλεοπάτρας: Αρχαιολόγος πιστεύει ότι η τελευταία Φαραώ είναι θαμμένη σε ναό κοντά στην Αλεξάνδρεια! (video)

Must Read

Τον τάφο της Κλεοπάτρας, της διασημότερης Ελληνίδας της αρχαιότητας και τελευταίας Φαραώ της Αιγύπτου, στην ομορφιά της οποίας υποτάχθηκαν οι ισχυρότεροι άνδρες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, μπορεί σύντομα να φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη!

Ακολουθώντας μια αρχαία προφητεία, που πηγάζει από θρύλο για το κυνήγι της αθανασίας, η αρχαιολόγος Κάθλιν Μαρτίνεζ είναι πεπεισμένη ότι η Κλεοπάτρα είναι θαμμένη σε ναό κοντά στην Αλεξάνδρεια. 

kathleen martinez καθλιν μαρτινεζ αρχαιολογος
η αρχαιολόγος Κάθλιν Μαρτίνεζ

Η Μαρτίνεζ, με καταγωγή από τη Δομινικανή Δημοκρατία, είναι η επικεφαλής ομάδας αρχαιολόγων που κάνουν ανασκαφές στον αρχαίο ναό «Ταπόσιρις η μεγάλη», στην ομώνυμη πόλη, κοντά στην Αλεξάνδρεια. Εκτιμάει ότι στα έγκατά του «αναπαύονται» τα λείψανα της Κλεοπάτρας, αλλά και του Μάρκου Αντώνιου, του εραστή της και διεκδικητή του αυτοκρατορικού θρόνου της Ρώμης!

αρχαιος ναος Ταπόσιρις η μεγάλη αλεξανδρεια
ο αρχαίος ναός «Ταπόσιρις η μεγάλη», στην Αλεξάνδρεια

Στη σειρά ντοκιμαντέρ «Cleopatra: Sex, lies and secrets», η οποία αρχίζει να προβάλλεται στις 21 Ιουνίου, σύμφωνα με την «Daily Mail», η αρχαιολόγος εξηγεί ότι, από την πρώτη στιγμή, η Κλεοπάτρα έκανε προπαγάνδα στον λαό της, εμφανίζοντας τον εαυτό της σαν τη θεά Ίσιδα και τον Αντώνιο σαν τον θεό Όσιρι, σύζυγός της κατά την αιγυπτιακή μυθολογία.

Τι λέει η προφητεία

Σύμφωνα με τη μυθολογία, όταν δολοφονήθηκε ο Όσιρις, το πτώμα του διαμελίστηκε και τα κομμάτια τοποθετήθηκαν σε διάφορους ναούς, αλλά η Ίσις τα εντόπισε όλα και τον ανάστησε. Όσοι λάτρευαν την Ίσιδα και τον Όσιρι, πίστευαν ότι υπήρχε μια προφητεία, σύμφωνα με την οποία όσοι παραδειγματίζονταν από τη ζωή της Ίσιδος αλλά και από τον Όσιρι θα κέρδιζαν την αιώνια ζωή, καθώς οι δύο θεοί θα τους… ανέσταιναν!

Η Μαρτίνεζ πιστεύει ότι, μετά την αυτοκτονία του Μάρκου Αντώνιου και προτού αυτοκτονήσει η ίδια, η Κλεοπάτρα έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες να τη θάψουν μαζί με τον αγαπημένο της στον ναό «Ταπόσιρις η μεγάλη». Στο όνομα του ναού συμπεριλαμβάνεται η λέξη Όσιρις, γεγονός που, σύμφωνα με τη Μαρτίνεζ, σημαίνει ότι εκεί μπορεί να είχε θαφτεί κάποιο από τα… κομμάτια του διαμελισμένου θεού.

Εξαιτίας αυτού, η Κλεοπάτρα επέλεξε τον ναό, πιστεύοντας ότι μέσα του κρύβει τη δύναμη των θεών, που θα προσφέρει την αθανασία στην ίδια και στον Αντώνιο.

  • Δείτε ντοκιμαντέρ του 2019, με την Κάθλιν Μαρτίνεζ να μιλά για την αναζήτηση του τάφου της Κλεοπάτρας:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This