2-7-2020

Κολομβία: Η αστυνομία κατάσχεσε τεράστια ποσότητα κοκαΐνης (4,9 τόνοι), που θα «έπιανε» στην αγορά 265.000.000$

Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης κατάσχεσε η αστυνομία της Κολομβίας, η αξία πώλησης της οποίας εκτιμάται στα… 265.000.000 δολάρια!

Οι 4,9 τόνοι κοκαΐνης εντοπίστηκαν μέσα σε δύο εμπορευματοκιβώτια στη Μπουεναβεντούρα, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στον Ειρηνικό, σύμφωνα με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, στρατηγό Χόρχε Λουίς Ραμίρες.

Και, παρότι η αστυνομία δεν προχώρησε σε συλλήψεις, η κατάσχεση είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην Κολομβία για φέτος. Οι Αρχές, εξάλλου, απέφυγαν να διευκρινίσουν σε ποιον θεωρούν πως ανήκε το συγκεκριμένο φορτίο.

Στην Κολομβία εξακολουθεί να παράγεται η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης στον πλανήτη, περίπου 951 τόνοι το χρόνο, ενώ οι καλλιέργειες του φυτού κόκα, τα φύλλα του οποίου αποτελούν την πρώτη ύλη στη διαδικασία παρασκευής του ναρκωτικού, καλύπτουν πάνω από 2.000.000 στρέμματα επιφάνειας στην επικράτειά της, σύμφωνα με την υπηρεσία του Λευκού Οίκου, που είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση της εμπορίας ναρκωτικών.

Εμφύλιος που διαρκεί δεκαετίες

Αξίζει να σημειωθεί πως η διακίνηση κοκαΐνης συνέβαλλε αποφασιστικά στον εμφύλιο πόλεμο στην Κολομβία, ο οποίος διαρκεί δεκαετίες. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις Αρχές, στην Μπογκοτά τόσο ένοπλα κινήματα της Αριστεράς, όπως ο Στρατός Λαϊκής Απελευθέρωσης, όσο και συμμορίες κακοποιών, που ίδρυσαν σε αρκετές περιπτώσεις ακροδεξιοί πρώην παραστρατιωτικοί, επιζούν οικονομικά από την εμπορία ναρκωτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ