Κολομβία: Η αστυνομία κατάσχεσε τεράστια ποσότητα κοκαΐνης (4,9 τόνοι), που θα «έπιανε» στην αγορά 265.000.000$

Must Read

Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης κατάσχεσε η αστυνομία της Κολομβίας, η αξία πώλησης της οποίας εκτιμάται στα… 265.000.000 δολάρια!

Οι 4,9 τόνοι κοκαΐνης εντοπίστηκαν μέσα σε δύο εμπορευματοκιβώτια στη Μπουεναβεντούρα, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στον Ειρηνικό, σύμφωνα με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, στρατηγό Χόρχε Λουίς Ραμίρες.

Και, παρότι η αστυνομία δεν προχώρησε σε συλλήψεις, η κατάσχεση είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην Κολομβία για φέτος. Οι Αρχές, εξάλλου, απέφυγαν να διευκρινίσουν σε ποιον θεωρούν πως ανήκε το συγκεκριμένο φορτίο.

Στην Κολομβία εξακολουθεί να παράγεται η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης στον πλανήτη, περίπου 951 τόνοι το χρόνο, ενώ οι καλλιέργειες του φυτού κόκα, τα φύλλα του οποίου αποτελούν την πρώτη ύλη στη διαδικασία παρασκευής του ναρκωτικού, καλύπτουν πάνω από 2.000.000 στρέμματα επιφάνειας στην επικράτειά της, σύμφωνα με την υπηρεσία του Λευκού Οίκου, που είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση της εμπορίας ναρκωτικών.

Εμφύλιος που διαρκεί δεκαετίες

Αξίζει να σημειωθεί πως η διακίνηση κοκαΐνης συνέβαλλε αποφασιστικά στον εμφύλιο πόλεμο στην Κολομβία, ο οποίος διαρκεί δεκαετίες. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις Αρχές, στην Μπογκοτά τόσο ένοπλα κινήματα της Αριστεράς, όπως ο Στρατός Λαϊκής Απελευθέρωσης, όσο και συμμορίες κακοποιών, που ίδρυσαν σε αρκετές περιπτώσεις ακροδεξιοί πρώην παραστρατιωτικοί, επιζούν οικονομικά από την εμπορία ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This