Τετάρτη 12/5/2021

Βγάζει από τη φαρέτρα του και ΜΚΟ ο Ερντογάν κόντρα στον Χαφτάρ

Επείγουσα έρευνα για πιθανά εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στη Λιβύη ζήτησε χθες η ανθρωπιστική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch – HRW), αναφερόμενη σε πρόσφατα «στοιχεία για βασανιστήρια και συνοπτικές εκτελέσεις», σε μια κίνηση που, αναμφίβολα, επιχειρεί να βγάλει κερδισμένο τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι φίλα προσκείμενες στον Χαφτάρ λιβυκές αραβικές ένοπλες δυνάμεις (FAAL) οφείλουν να ερευνήσουν επειγόντως τα προφανή στοιχεία για βασανιστήρια, συνοπτικές εκτελέσεις και βεβηλώσεις νεκρών που διαπράχθηκαν από μαχητές που συνδέονται με αυτές» ανέφερε η ΜΚΟ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η HRW βασίζεται σε… βίντεο, που -όπως ισχυρίζονται- έχουν καταγραφεί και κοινοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Μάιο του 2020 και δείχνουν μαχητές που έχουν ταυτοποιηθεί από την οργάνωση, ως συνδεόμενοι με τον στρατάρχη Χαφτάρ.

Την ίδια ώρα ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τόνισε την επικινδυνότητα της κατάστασης στη Λιβύη, αναφέροντας πως ανησυχεί «βαθύτατα σχετικά με τις αναφορές για μαζικούς τάφους». Ο Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε την ανάγκη για πολιτική διαπραγμάτευση ως προς την ειρηνευτική διαδικασία, ωστόσο δεν σχολίασε καθόλου την απραξία του ΝΑΤΟ όσον αφορά τις κινήσεις του Ερντογάν στη Λιβύη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ