Δευτέρα 17/5/2021

Τρέχουν να πάρουν μέτρα στη Σουηδία, μετά τους περισσότερους από 5.000 νεκρούς!

Αναστάτωση προκαλούν στις σουηδικές αρχές τα στοιχεία της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς αντί να περιορίζονται οι αριθμοί, φαίνεται να έχουν αυξητικές τάσεις. Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 102 νέοι θάνατοι, με σύνολο 5.041 και 1.239 νέα κρούσματα, με σύνολο 54.562.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, βάσει των επίσημων στοιχείων η Σουηδία είναι πλέον μία από τις πιο πληγείσες χώρες παγκοσμίως, με 499,1 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους, πίσω από το Βέλγιο, τη Βρετανία, την Ισπανία και την Ιταλία, ενώ προηγείται της Γαλλίας που μετρά 452,7 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Το σουηδικό ποσοστό θνητότητας είναι σχεδόν πέντε φορές υψηλότερο σε σύγκριση με τη Δανία και 11 φορές υψηλότερο σε σύγκριση με τη Νορβηγία.

Θυμίζουμε ότι σε σύγκριση με άλλες σκανδιναβικές χώρες και όχι μόνο, η Σουηδία επέλεξε μια πιο χαλαρή προσέγγιση στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με την κυβέρνηση να αφήνει τους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, σε συνδυασμό με κάποια ήπιας αυστηρότητας μέτρα.

Παράδειγμα της ανησυχίας που επικρατεί πια στη χώρα, είναι η επαρχία Νορμπότεν, με πληθυσμό περίπου 250.000 κατοίκους, η οποία ανακοίνωσε πως κατέγραψε 55 νέα κρούσματα και 4 θανάτους το διάστημα μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης, ενώ έχει καταγράψει 800 κρούσματα και 63 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

«Έχουμε μια ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη για την κοινωνία εξάπλωση του COVID-19 στον δήμο», αναφέρει έκτακτη ανακοίνωση από τις τοπικές αρχές στο Gällivare, μια πόλη με περίπου 18.000 κατοίκους πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο.

Η δημοτική ομάδα κρίσης αποφάσισε την Τετάρτη το πρωί να κλείσει τις περισσότερες μη απαραίτητες δημόσιες υπηρεσίες όπως αθλητικές αίθουσες, πισίνες, βιβλιοθήκη και μουσεία. Δεν επιτρέπονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Το Gällivare έχει τώρα τον υψηλότερο αριθμό μολυσμένων ατόμων στη χώρα», λέει ο Stefan Nieminen, διευθυντής επικοινωνίας της ομάδα κρίσης, στη σουηδική τηλεόραση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ