«Ελεύθερο πουλί» σε γερμανικό έδαφος ο Κάρλος «τρελός Τσάρλι» Λέντερ Ρίβας, πρώην δεξί χέρι του Πάμπλο Εσκομπάρ

Must Read

Ο «τρελός Τσάρλι», ο οποίος μαζί με τον Πάμπλο Εσκομπάρ ίδρυσαν το καρτέλ του Μεδεγίν στην Κολομβία και κράτησαν από κοινού τα ηνία του, μέχρι που ο «βασιλιάς της κοκαΐνης» τον κατέδωσε στην αστυνομία, κυκλοφορεί ξανά ελεύθερος στη Γερμανία.

Για να εκτίσει στις ΗΠΑ μόνο 33 από τα… 134 χρόνια κάθειρξης στα οποία είχε καταδικαστεί, ο 70χρονος Κάρλος Λέντερ Ρίβας «ξέρασε» στις αμερικανικές Αρχές όλα όσα γνώριζε για τα καρτέλ ναρκωτικών της Κολομβίας.

Ο Ρίβας, ο οποίος ήταν γνωστός λάτρης του Αδόλφου Χίτλερ, αλλά, ταυτόχρονα, και του ειρηνιστή Τζον Λένον, συνελήφθη από την κολομβιανή αστυνομία στα μέσα της δεκαετίας του ’80, ύστερα από πληροφορία για την τοποθεσία του κρησφύγετού του που έδωσε στους ντετέκτιβ ο συνεταίρος του Εσκομπάρ. Το 1987 εκδόθηκε στις ΗΠΑ, όπου καταδικάστηκε σε κάθειρξη 134 ετών.

Όμως, ο Ρίβας, ο οποίος λόγω της ακραίας συμπεριφοράς του όταν ηγούνταν μαζί με τον Εσκομπάρ του καρτέλ της Μεδεγίν, είχε αποκτήσει το παρατσούκλι «τρελός Τσάρλι», άρχισε να συνεργάζεται με τις αμερικανικές Αρχές, «καρφώνοντας» φίλους και εχθρούς εμπόρους ναρκωτικών της Κολομβίας.

Πρόγραμμα προστατευόμενων μαρτύρων

Γι’ αυτό και εντάχθηκε στο πρόγραμμα των προστατευόμενων μαρτύρων των ΗΠΑ και φέτος απέκτησε το δικαίωμα να αποφυλακιστεί. Η αμερικανική Δικαιοσύνη έκανε δεκτό το αίτημα του Ρίβας να εκδοθεί στη Γερμανία, όπου πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος, καθώς δεν μπορεί να καταδικαστεί για δεύτερη φορά για το ίδιο αδίκημα για το οποίο εξέτισε ποινή στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο 70χρονος, ο οποίος γεννήθηκε στην Κολομβία από Κολομβιανή μητέρα και Γερμανό πατέρα, είναι βαριά άρρωστος και δύσκολα θα χαρεί για πολύ την ελευθερία του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This