Σκάνδαλο τύπου dieselgate: «Πέταξαν» 2 δισ. ευρώ από τη γερμανική Wirecard – Υπό κράτηση το πρώην αφεντικό

Must Read

Μετά το dieselgate και την υπεξαίρεση στην Deutsche Bank, η υπόθεση Wirecard εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών στη Γερμανία παραπέμποντας στο σκάνδαλο της Enron στις ΗΠΑ.

Η γερμανική εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech) Wirecard παραδέχθηκε ότι ποσό των 1,9 δισ. ευρώ, που είχε εγγραφεί στον ισολογισμό της, «πολύ πιθανόν» να μην υφίστατο.

H εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών ανταγωνίζεται εταιρείες όπως η γαλλική Worldline, η ολλανδική Adyen, η αμερικανική Square. Η εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές και εξετάζει την πλήρους κλίμακας αναδιάρθρωση, αφού απέσυρε τα αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2019 και το πρώτο τρίμηνο του 2020.

H εταιρεία ανακοίνωσε ότι αδυνατεί να εντοπίσει το ποσό-μαμούθ σε μετρητά, με αποτέλεσμα την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Μάρκους Μπράουν, αλλά και τη μαζική έξοδο των μετόχων της, που οδήγησε σε σαρωτικές απώλειες τη μετοχή.

Η παραίτηση του CEO της μεγάλης γερμανικής εταιρείας έγινε όταν οι έρευνες για τα «χαμένα» ποσά έφτασαν σε… αδιέξοδο στις μακρινές Φιλιππίνες.

Χειροπέδες στον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Wirecard Μάρκους Μπράουν τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία της διόγκωσης του ισολογισμού και των εσόδων της εταιρίας, ώστε να φαίνεται πιο ελκυστικός για επενδυτές και πελάτες! Η γερμανική εταιρία πληρωμών παραδέχθηκε δε ότι τα 1,9 δισ. ευρώ που πριν είχε αναφέρει ως «αγνοούμενα» πιθανώς δεν υπάρχουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This