6-7-2020

Ινδοί συγγενείς έβγαλαν από την πρίζα τον αναπνευστήρα ασθενή για να συνδέσουν ανεμιστήρα

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ινδία με την οικογένεια ενός Ινδού ασθενή που νοσηλευόταν με βαριά αναπνευστικά προβλήματα και ένα απερίσκεπτο λάθος τους, κόστισε τη ζωή του!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, οι συγγενείς ενός 40χρονου ασθενή που βρισκόταν συνδεδεμένος με αναπνευστήρα γιατί είχε εκδηλώσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, πήγαν να τον επισκεφθούν στο νοσοκομείο Maharao Bhimsingh στο κρατίδιο του Ρατζαστάν.

Η αποσύνδεση του αναπνευστήρα

Οι συγγενείς του, άγνωστο πώς μέχρι τώρα, εισήλθαν στη προσωρινή μονάδα απομόνωσης για κορωνοϊό, όπου νοσηλευόταν ο άτυχος άνδρας και λόγω των 41 βαθμών Κελσίου, είχαν φέρει μαζί τους έναν ανεμιστήρα, τον οποίο συνέδεσαν αφού έβγαλαν από την πρίζα τον αναπνευστήρα. Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο είχε απαγορεύσει τη λειτουργία κλιματισμού λόγω του κινδύνου διασποράς κορωνοϊού.

Ο αναπνευστήρας λειτούργησε για 30 λεπτά, όσο δηλαδή διήρκησε η μπαταρία του και έπειτα σταμάτησε, αφήνοντας χωρίς οξυγόνο τον 40χρονο άνδρα. Οι συγγενείς κάλεσαν τους γιατρούς όταν συνειδητοποίησαν ότι ο ασθενής δεν ανέπνεε πια, αλλά ήταν ήδη αργά. Μετά τον θάνατο του, το τεστ για κορωνοϊό βγήκε αρνητικό.

Ένας από τους γιατρούς  του νοσοκομείου, ο Ναβίν Σαξένα δήλωσε στο Vice News: «Έχουμε στήσει μια επιτροπή με τον αναπληρωτή επιθεωρητή του νοσοκομείου, τον επιθεωρητή των νοσοκόμων, το προσωπικού του θαλάμου απομόνωσης και τον επικεφαλής ιατρικό υπάλληλο για να υποβληθεί μια έκθεση που να περιγράφει λεπτομερώς τι συνέβη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ