Τετάρτη 23/6/2021

Αιγύπτιος ΥΠΕΞ: Η τουρκική παρέμβαση στη Λιβύη αποτελεί σοβαρή απειλή για την αραβική εθνική ασφάλεια

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Sameh Shoukry δήλωσε ότι η Αίγυπτος δεν θα διστάσει να λάβει κάθε μέτρο για να εμποδίσει τη Λιβύη να τεθεί υπό τον έλεγχο τρομοκρατικών ομάδων και ένοπλων πολιτοφυλακών.

Απευθυνόμενος στην σημερινή εναρκτήρια σύνοδο του Συμβουλίου Αραβικού Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Σούκρι τόνισε τη σταθερή στάση της Αιγύπτου για την κρίση της Λιβύης.

Ο Σούκρι σημείωσε ότι το Κάιρο είναι πρόθυμο να δουλέψει όλα τα διπλωματικά μέσα για να συγκεντρώσει τις απόψεις διαφορετικών Λιβύων και συμμετείχε σε όλες τις διεθνείς πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην επίτευξη πολιτικής διευθέτησης στη Λιβύη. Τόνισε επίσης την ενεργό υποστήριξη και συντονισμό της Αιγύπτου με τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Αιγύπτιος υπουργός προειδοποίησε για τις συνέπειες των ξένων παρεμβάσεων (σ.σ. Τουρκία) στα εδάφη της Λιβύης για την υποστήριξη τρομοκρατικών ομάδων και πολιτοφυλακών, μεταφέροντας ξένους μισθοφόρους και τρομοκράτες από τη Συρία στη Λιβύη, με τρόπο που αποσταθεροποιεί την εσωτερική ασφάλεια της Λιβύης και αποτελεί σοβαρή απειλή για την αραβική εθνική ασφάλεια.

Προέτρεψε τις αραβικές χώρες να ενωθούν για να τερματίσουν αυτές τις αποσταθεροποιητικές πρακτικές για την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit δήλωσε ότι η παναραβική οργάνωση καταγγέλλει όλες τις μορφές ξένης ένοπλης επέμβασης στη Λιβύη, τονίζοντας την ανάγκη απομάκρυνσης όλων των ξένων μαχητών, μισθοφόρων και ένοπλων πολιτοφυλακών από τη Λιβύη.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ