Αυτό είναι το δειλό πρόσωπο της Τουρκίας: Χρειάστηκαν drone για να σκοτώσουν τρεις Κούρδισσες

Must Read

Τρεις Κούρδισσες που δραστηριοποιούνταν στο κίνημα της ελευθερίας των γυναικών στη Β. Συρία έπεσαν θύματα δολοφονικής επίθεση από τουρκικό drone στο Κομπάνι.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ σε μια κατοικία στο χωριό Helincê, έξω το Κομπάνι στη Βόρεια Συρία, σύμφωνα με τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας.

«Εμείς στη Γενική Διοίκηση των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) για τη Βορειοανατολική Συρία καταδικάζουμε τα εγκλήματα της τουρκικής κατοχής εναντίον του λαού μας και καλούμε επίσης τον Διεθνή Συνασπισμό και τη Ρωσική Ομοσπονδία να κάνουν το καθήκον τους», ανέφερε η Γενική Διοίκηση των Κουρδικών δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF), επίσης γνωστή ως Asayesh.

«Η Zehra Berkel είναι μία από τις γυναίκες που πέθαναν κατά τη διάρκεια των τουρκικών επιθέσεων. Είναι συντονιστικό μέλος του γυναικείου κινήματος Kongra Star», ανακοίνωσε ο επίσημος λογαριασμός Twitter της οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών, με έδρα το Συριακό Κουρδιστάν (Rojava).

«Αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των γυναικών. Η επίθεση… στόχευσε γυναίκες. Αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα της Τουρκίας που δείχνει το πατριαρχικό της πρόσωπο», ανέφερε η οργάνωση.

Σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Hawar (ANHA) τα άλλα δύο θύματα ήταν η Mizgin Xelil και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, Amina Waysi.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This