Τουρκία: Ισόβια σε 121 άτομα για την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 με «ομοβροντία» καθημερινών δικών

Must Read

Τουρκικό δικαστήριο στην Άγκυρα επέβαλε ποινές ισόβιας κάθειρξης σε 121 άτομα σε σχέση με την απόπειρα ανατροπής του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν το 2016, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ.

Ογδόντα έξι από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε «επιβαρυντική» ισόβια κάθειρξη για «απόπειρα παραβίασης του συντάγματος». Άλλα 35 άτομα καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για το ίδιο έγκλημα.

Από τους 121, ένας πρώην συνταγματάρχης καταδικάστηκε εννέα φορές σε ισόβια κάθειρξη για «σκόπιμη δολοφονία».

Συνολικά 245 ήταν οι κατηγορούμενοι στη διαδικασία της Παρασκευής, η οποία ήταν μία από τις πάνω από 280 διαδικασίες που σχετίζονται με πραξικόπημα και αποτελούν τη μεγαλύτερη νομική διαδικασία στη σύγχρονη τουρκική ιστορία.

Οι δίκες ξεκίνησαν πάλι μετά από τρίμηνη παύση λόγω της πανδημίας και ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, δήλωσε ότι 15 δίκες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πάνω από 1.900 άτομα έχουν ήδη καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη από τα τουρκικά δικαστήρια σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος, μόνο από τον Δεκέμβριο, ανέφερε το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με το τουρκικό νομικό σύστημα, μια επιβαρυντική ισόβια ποινή κάθειρξης, έχει αυστηρότερους όρους και θεσπίστηκε για να αντικαταστήσει τη θανατική ποινή, την οποία η Τουρκία κατάργησε το 2004 ως μέρος μιας προσπάθειας ένταξης στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This