Δευτέρα 21/6/2021

Το 2023 οι πρώτοι δύο τουρίστες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! (video)

Έπεσαν οι υπογραφές στο πρώτο συμβόλαιο όλων των εποχών που εξασφαλίζει τουριστική βόλτα στο διάστημα.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos και η εταιρία Space Adventures, που συνεργάζονται στον διαστημικό τουρισμό από το 2001, όταν ο πρώτος τουρίστας του Διαστήματος Ντένις Τίτο μπήκε σε τροχιά, έχουν έκτοτε στείλει συνολικά επτά τουρίστες στο Διάστημα.

Τώρα καινοτομούν για ακόμα μία φορά υπογράφοντας το πρώτο συμβόλαιο για τουριστική βόλτα, κάτι που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2023. «Η SC Energia και η US company Space Adventures Inc. υπέγραψαν συμβόλαιο να πραγματοποιήσουν μια μικρή αποστολή για δύο συμμετέχοντες σε διαστημική πτήση στο ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού το 2023 με το Soyuz-MS» δήλωσε η Energia σε ανακοίνωσή της.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, «ένας από τους συμμετέχοντες στη διαστημική πτήση θα πραγματοποιήσει έναν περίπατο στο Διάστημα με επαγγελματία Ρώσο κοσμοναύτη».

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την υπογραφή τον Φεβρουάριο από την κοινοπραξία συμβολαίου για την οργάνωση πτήσης δύο τουριστών του Διαστήματος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πριν από το τέλος του 2021. Οι τουρίστες θα μεταφερθούν εκεί με το ρωσικό Soyuz MS-20 και θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά σε τροχιά.

Σύμφωνα με το Roscosmos, η υπηρεσία έχει ήδη ξεκινήσει να προσαρμόζει το διαστημόπλοιο Soyuz για τουριστικά ταξίδια, ώστε να μπορεί να πιλοταριστεί από έναν αστροναύτη και να μην χρειάζεται τριμελές πλήρωμα, για να υπάρχουν θέσεις και για τους τουρίστες.

Ο διαστημικός περίπατος των αστροναυτών της NASA

Εν τω μεταξύ, δύο αστροναύτες της NASA ξεκίνησαν διαστημικό περίπατο διάρκειας περίπου επτά ωρών έξω από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), για να αντικαταστήσουν 48 μπαταρίες με 24 πιο ισχυρές λιθίου, στο σύστημα μετατροπής της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική, το οποίο τροφοδοτεί το εργαστήριο.

Όταν ολοκληρωθούν τον Ιούλιο του 2020 οι εργασίες (που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2017), το σύστημα θα μπορεί να τροφοδοτεί με απόλυτη επάρκεια το εργαστήριο του ISS για τουλάχιστον μία δεκαετία!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ