Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Είναι τρελοί αυτοί οι Βρετανοί: Περισσότεροι από πέντε στους δέκα Βρετανούς θέλουν να επιστρέψουν στην Ε.Ε.

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από το δημοψήφισμα του 2016, κατά το οποίο οι Βρετανοί πολίτες τάχθηκαν υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και μια νέα έρευνα έρχεται να δείξει ότι η πλειονότητα των κατοίκων της επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την υπηρεσία Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας και διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, έδειξε πως πάνω από πέντε στους δέκα Βρετανούς (ποσοστό 56,8%) θα ψήφιζαν σήμερα υπέρ της παραμονής της χώρας του στην ΕΈ. Το ποσοστό αυτό παρουσιάζεται αυξημένο κατά 6,9 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης έρευνα που είχε διεξαχθεί πριν από δύο χρόνια, και έδειχνε ότι μόλις το 49,9% επιθυμούσε την παραμονή εντός της Ένωσης. Μόλις το 34,9% των ερωτηθέντων στη Βρετανία θα ψήφιζε ξανά υπέρ του Brexit, ενώ το 8,3% δηλώνει πως δεν θα ψήφιζε καθόλου.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν η Βρετανία διεξήγαγε εσωτερική συζήτηση αναφορικά με την ακριβή μορφή που θα έπρεπε να λάβει το Brexit. Παράλληλα, βρέθηκε να εμπλέκεται σε πολύπλοκες διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες ως προς τον τρόπο που η χώρα θα εγκατέλειπε το ευρωπαϊκό μπλοκ. Μέσα σε όλα αυτά προστίθεται και το πολιτικό αδιέξοδο, το οποίο φάνηκε να λήγει τις 31 Ιανουαρίου 2020, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε τελικά από την ΕΕ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ