Είναι τρελοί αυτοί οι Βρετανοί: Περισσότεροι από πέντε στους δέκα Βρετανούς θέλουν να επιστρέψουν στην Ε.Ε.

Must Read

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από το δημοψήφισμα του 2016, κατά το οποίο οι Βρετανοί πολίτες τάχθηκαν υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και μια νέα έρευνα έρχεται να δείξει ότι η πλειονότητα των κατοίκων της επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την υπηρεσία Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας και διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, έδειξε πως πάνω από πέντε στους δέκα Βρετανούς (ποσοστό 56,8%) θα ψήφιζαν σήμερα υπέρ της παραμονής της χώρας του στην ΕΈ. Το ποσοστό αυτό παρουσιάζεται αυξημένο κατά 6,9 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης έρευνα που είχε διεξαχθεί πριν από δύο χρόνια, και έδειχνε ότι μόλις το 49,9% επιθυμούσε την παραμονή εντός της Ένωσης. Μόλις το 34,9% των ερωτηθέντων στη Βρετανία θα ψήφιζε ξανά υπέρ του Brexit, ενώ το 8,3% δηλώνει πως δεν θα ψήφιζε καθόλου.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν η Βρετανία διεξήγαγε εσωτερική συζήτηση αναφορικά με την ακριβή μορφή που θα έπρεπε να λάβει το Brexit. Παράλληλα, βρέθηκε να εμπλέκεται σε πολύπλοκες διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες ως προς τον τρόπο που η χώρα θα εγκατέλειπε το ευρωπαϊκό μπλοκ. Μέσα σε όλα αυτά προστίθεται και το πολιτικό αδιέξοδο, το οποίο φάνηκε να λήγει τις 31 Ιανουαρίου 2020, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε τελικά από την ΕΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This