Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Ιταλία: Βρέθηκαν κλεμμένα αυτοκίνητα αξίας 1,5 εκατ. ευρώ με προορισμό την Τουρκία και τη Λιβύη

Σε λιμάνι της Ιταλίας, μέσα σε containers εντόπισε η τοπική αστυνομία 40 κλεμμένα αυτοκίνητα που είχαν ταξιδέψει από τον Καναδά και θα κατέληγαν στην Τουρκία και στην Λιβύη.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης της ιταλικής αστυνομίας, σε συνεργασία με την μονάδα οικονομικών εγκλημάτων του Τορόντο και την υπηρεσία συνόρων του Καναδά (CBSA), εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτια μεταφοράς, περισσότερα από 40 πολυτελή αυτοκίνητα, που είχαν κλαπεί από την ευρύτερη περιοχή του Τορόντο. Όπως προκύπτει από την αναφορά της ιταλικής αστυνομίας, ο τελικός προορισμός των αυτοκινήτων ήταν η Λιβύη και η Τουρκία όπου, θα πωλούνταν σαν εισαγόμενα μεταχειρισμένα στις τοπικές αγορές, αφού πρώτα τα στοιχεία τους θα είχαν παραποιηθεί.

Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο μετά από έρευνα των Αρχών των Η.Π.Α. σχετικά με ένα ύποπτο άτομο που θέλησε να εξάγει ένα Audi Q7, το οποίο είχε κλαπεί το 2018 από τη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια η CBSA επικοινώνησε με την Περιφερειακή Μονάδα Οικονομικών Εγκλημάτων, για να την ενημερώσει σχετικά με την περίπτωση.

Έκτοτε η έρευνα συνεχίστηκε με εντατικούς ρυθμούς και τελικά οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν μερικά containers που μετέφεραν αυτοκίνητα, αξίας περίπου 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ανάμεσά τους βρέθηκε μία BMW M6, μία Mercedes-AMG GLC 43, καθώς και μοντέλα των Jaguar, Lexus, Land Rover, Honda, Hyundai, Toyota, και πολλά άλλα.

Οι άνδρες της αστυνομίας σημείωσαν αυτές τις μεταφορές και τις παρακολουθούσαν, ενώ ενημερώθηκαν και οι εκπρόσωποι των εταιρειών που εμφανίζονταν στα παραστατικά που συνόδευαν τα αυτοκίνητα. Τα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν τελικά σε λιμάνια- σταθμούς, όπως αυτό του Σαλέρνο.

Από τα 40 και πλέον αυτοκίνητα που εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν τα 30, η συνολική αξία των οποίων ήταν 1,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα υπόλοιπα με συνολική αξία 300.000 δολάρια, κατασχέθηκαν από το CBSA.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ