Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Ιταλία: «Καταδίκασαν» αρκούδα σε θανατική ποινή επειδή επιτέθηκε σε πεζοπόρους

Σε θανατική ποινή «καταδίκασαν» μία καφέ αρκούδα στην Ιταλία, η οποία επιτέθηκε σε έναν πατέρα και στο γιό του την περασμένη εβδομάδα, σε μονοπάτι πεζοπορίας στην περιοχή Τρεντίνο.

Ο 59χρονος Φάμπιο Μισερόνι και ο 28χρονος γιος του Κρίστιαν, έκαναν πεζοπορία την περασμένη Δευτέρα, όταν ήρθαν σε απόσταση αναπνοής από το μεγαλόσωμο ζώο.

Η αρκούδα δάγκωσε το πόδι του γιου, τη στιγμή που ο πατέρας προσπαθούσε να πηδήξει στην πλάτης της, ώστε να μπορέσει να ξεφύγει ο 28χρονος.

Τότε, το ζώο άρχισε να πάλλεται για να απαλλαγεί από τον κλοιό του 59χρονου, ώσπου κατάφερε να τον ρίξει κάτω, σπάζοντάς του το πόδι λόγω της δύναμης με την οποία τον ταρακούνησε. Την ίδια ώρα, ο γιος του άρχισε να χτυπάει παλαμάκια να για τραβήξει την προσοχή του ζώου, το οποίο τελικά έτρεξε πίσω στο δάσος.

Μετά την επίθεση στους δύο άνδρες, ο κυβερνήτης του Τρεντίνο, υπέγραψε διάταγμα που επέτρεπε την αιχμαλωσία και ευθανασία της αρκούδας, την οποία οι Αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν μέσα από τα ίχνη DNA που άφησε πάνω στα θύματά της.

Αμέτρητες εκκλήσεις στις Αρχές να μην θανατωθεί το ζώο

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των Αρχών, οι ίδιοι λαμβάνουν αμέτρητες εκκλήσεις, ώστε να μην πειράξουν την αρκούδα, τουλάχιστον έως ότου να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαδραματίστηκε το συμβάν.

Η ιταλική οργάνωση για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων, Animalisti Italiani, και το World Wide Fund for Nature ζητούν από την τοπική κυβέρνηση να σταματήσει να ψάχνει το ζώο έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα για την επίθεση. Όπως σημειώνουν, πρέπει πρώτα να εξακριβωθεί αν τα θύματα πείραξαν με οποιονδήποτε τρόπο την αρκούδα.

Σχεδόν 15.000 άτομα είχαν υπογράψει μέχρι και χθες μία αίτηση της World Wide Fund for Nature για τη διάσωση της αρκούδας, με την οποία ζητείται η άμεση ανάκληση της θανατικής ποινής.

Από την πλευρά του ο Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος, ζήτησε, να μην πειράξουν την αρκούδα, υποστηρίζοντας πως μπορεί να ένιωσε απειλή και να επιτέθηκε σε μία προσπάθεια να προστατεύσει τα μικρά της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ