Τρίτη 22/6/2021

«Αγώνας δρόμου» γιατρών στην Ουγκάντα για να σώσουν μωρό που γεννήθηκε με δύο κεφάλια

Μάχη δίνουν οι γιατροί σε νοσοκομείο της Ουγκάντα, προκειμένου να σώσουν ένα βρέφος που γεννήθηκε με δύο κεφάλια. 

Το μωρό, το οποίο νοσηλεύεται στην εντατική, αποτελεί σπάνιο φαινόμενο, καθώς έχει διπλά όλα τα εσωτερικά του όργανα, όπως τα σιαμαία δίδυμα, αλλά μόνο ένα γεννητικό όργανο, το αρσενικό.

Ο δρ. Ντίλσοντ Ραχμόνοφ δήλωσε στα τοπικά μέσα ότι στην ιατρική ορολογία, πρόκειται για σιαμαία δίδυμα. Ωστόσο στη συνέχεια, μιλούσε για το βρέφος σαν να επρόκειτο για μεμονωμένο μωρό.

«Αυτή τη στιγμή το μωρό νοσηλεύεται στην εντατική του κέντρου μας. Τα εσωτερικά όργανα του μωρού είναι σε διπλή ποσότητα, υπάρχει μόνο ένα γεννητικό όργανο και το σημαντικότερο, το νεογέννητο έχει δυο κεφάλια. Είναι μια πολύ σπάνια, 1 στις 200.000 ή 220.000 περιπτώσεις. Αυτά τα παιδιά μπορούν να ζήσουν μια μακρά ζωή, μέχρι τα 30 ή τα 50. Η δική μας περίπτωση είναι λίγο πιο πολύπλοκη γιατί τα κορμιά τους έχουν συμπτυχθεί σε ένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, τόνισε ότι θα προχωρήσει σε ενδελεχείς εξετάσεις και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επιβιώσει το μωρό, ενώ υποστήριξε ότι το γεγονός αυτό ίσως οφείλεται σε αιμομιξία ή σε έκθεση σε ακτινοβολία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ