Παρασκευή 7/5/2021

Οι Αλβανοί και οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν τις εκλογές στα Σκόπια

Μικρό προβάδισμα κατά 3,6 εκατοστιαίες μονάδες δίνει στον συνασπισμό υπό τον Ζόραν Ζάεφ, δημοσκόπηση που διενεργήθηκε δέκα μέρες πριν στηθούν οι κάλπες στα Σκόπια.

Ο κυβερνών συνασπισμός «Μπορούμε» υπό τους Σοσιαλδημοκράτες του Ζάεφ -περιλαμβάνει επίσης το αλβανικό κόμμα BESA- βρίσκεται μερικά βήματα μπροστά από τη συμμαχία «Ανανέωση για τη Μακεδονία» υπό το VMRO DPMNE της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση του μη κερδοσκοπικού Εθνικού Δημοκρατικού Ινστιτούτου (NDI), το 24,8% των ερωτηθέντων είπαν ότι θα ψηφίσουν τη συμμαχία του κυβερνώντος κόμματος του Ζάεφ, ενώ το 21,2% εκείνη του VMRO DPMNE του Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Όλα, πάντως, δείχνουν πως αυτή την αναμέτρηση θα την κρίνουν οι Αλβανοί ψηφοφόροι ενώ υπάρχει ακόμα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων παρά την πόλωση που υπάρχει στη χώρα τελευταία.

Η δημοσκόπηση ασχολήθηκε και με την Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία το 58% υποστηρίζει ή κρίνει απαραίτητη, ενώ σταθερά υψηλή παραμένει η υποστήριξη αναφορικά με τις ευρω-ατλαντικές προοπτικές της χώρας με το 74% των πολιτών να εκφράζεται θετικά για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και το 79% για την ΕΕ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ