Παρά το σοβαρό πλήγμα, τα τουρκικά συστήματα αεράμυνας αυξάνονται στη Λιβύη

Must Read

Με κάθε ευκαιρία οι Τούρκοι λένε ότι θα στηρίξουν μέχρι τέλους την κυβέρνηση Σάρατζ στη Λιβύη και το υποστηρίζουν κιόλας, με αποστολή οπλικών συστημάτων (εκτός από τζιχαντιστές τρομοκράτες). Όμως, όπως έδειξε η πρόσφατη πανωλεθρία τους, ένας οργανωμένος βομβαρδισμός του Λιβυκού Εθνικού Στρατού και των υποστηρικτών του, αρκεί για να τους χαλάσει αρκετά από τα σχέδια.

Δείτε επίσης: Η αεροπορία του Χαφτάρ εξουδετέρωσε ανώτατο μισθοφόρο πιστό στην Τουρκία και τουρκικά αντιαεροπορικά

Γύρω από την Τρίπολη, που είναι η έδρα της διορισμένης GNA, τα τουρκικά συστήματα αεράμυνας προσπαθούν εδώ και καιρό να δημιουργήσουν ένα είδος «ομπρέλας», με τα αμερικανικής κατασκευής MIM-23 Hawk μεσαίας εμβέλειας, τα μικρής εμβέλειας Hisar και τα αντιαεροπορικά όπλα Korkut.

Επίσης, δύο συστοιχίες Hawk MIM-23 αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση al-Watiya, η οποία προσφάτως καταλήφθηκε από τις τουρκοδυνάμεις του Σάρατζ και αποτελεί κομβικό σημείο στη Δυτική Λιβύη. Ωστόσο, στις 3 Ιουλίου μαχητικά αεροσκάφη που στην αρχή θεωρήθηκε ότι ήταν τη Πολεμικής Αεροπορίας του Χαφτάρ, βομβάρδισαν τη βάση και κατέστρεψαν τα Hawk MIM-23.

Λίγο αργότερα και μετά την τουρκική αντίδραση, άλλαξαν οι πληροφορίες, οι οποίες πλέον έκαναν λόγο για «άγνωστα αεροσκάφη» που βομβάρδισαν τις τουρκικές θέσεις. Σύμφωνα με έναν Τούρκο αξιωματούχο τα αεροσκάφη ήταν πιθανότατα Mirage 2000, που ανήκουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, βασικό υποστηρικτή του Χαφτάρ.

Άλλες τουρκικές πηγές μίλησαν για Rafale και όχι Mirage, αεροσκάφη που διαθέτει η Γαλλία και η Αίγυπτος. Διαλέγετε και παίρνετε…

Στόχος των Σάρατζ-Τουρκίας είναι η κατάληψη της Σύρτης και της περιοχής al-Jufra, στην οποία υπάρχει και αεροπορική βάση με ρωσικά MiG-29 και Su-24, που βρίσκονται εκεί από τον Μάιο.

Αν θα τα καταφέρουν δεν μπορεί κανείς να προβλέψει, μιας και οι ισορροπίες αλλάζουν συνεχώς και εξαρτώνται από την εμπλοκή των «αθέατων» υποστηρικτών του Χαφτάρ. Όταν τον στηρίζουν δεν χάνει έδαφος, όταν χαλαρώνουν…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This