«Εφυγαν» από τη ζωή τα γηραιότερα σιαμαία στον κόσμο

Must Read

Σε ηλικία 68 ετών «έφυγαν» από τη ζωή οι γηραιότεροι σιαμαίοι, Ρόνιο και ο Ντόνι Γκάλιον, την περασμένη εβδομάδα. Οι δύο Αμερικανοί γεννήθηκαν στις 28 Οκτωβρίου 1951 ενωμένοι στην κοιλιά τους και πέθαναν στις 4 Ιουλίου σε κέντρο περίθαλψης στο Οχάιο, με τον θάνατό τους να αποδίδεται σε φυσικά αίτια.

Τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής τους τα πέρασαν σε νοσοκομεία με τους γιατρούς να προσπαθούν να βρουν ασφαλή τρόπο να τους χωρίσουν. Ωστόσο, τελικά κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αυτό δεν ήταν εφικτό, επομένως είπαν στους γονείς ότι η μόνη λύση να τα χωρίσουν ήταν να θυσιαστεί το ένα από τα δύο παιδιά, γεγονός που οι γονείς αρνήθηκαν κατηγορηματικά.

Για 68 χρόνια τα δύο αδέρφια, που ενώνονταν από το στέρνο μέχρι τη βουβωνική χώρα, με μόνο ένα σετ κατώτερων πεπτικών οργάνων, αν και είχαν διαφορετικά στομάχια, κοιτάζονταν πρόσωπο με πρόσωπο.

Ο πατέρας τους τους έβαλε σε τσίρκο για να μπορούν να πληρώνουν τον τεράστιο ιατρικό λογαριασμό

Από ηλικία τριών ετών ο πατέρας τους τα έβαλε στα καρναβάλια βλέποντας έτσι ότι είχαν τρόπο να φέρουν χρήματα στην οικογένεια με τα συνολικά εννέα παιδιά και να πληρώσουν τον τεράστιο ιατρικό λογαριασμό. Ταξίδεψαν στη Βόρεια Αμερική μαζί με τον Γουάρντ Χολ έναν ιμπρεσάριο σε τσίρκο υπό τον τίτλο “Ζωντανοί αυτοπροσώπως οι Γκάλιον σιαμαίοι δίδυμοι”.

Σύμφωνα με τον αδερφό τους, ο Ρόνι και ο Ντόνι δέχονταν διαφορετική συμπεριφορά στη Νότια και την Κεντρική Αμερική. “Τους υποδέχονταν σαν ροκ σταρ” είπε ο Τζιμ. Τα δύο αδέρφια βρίσκονταν στο τρέιλέρ τους και παρακολουθούσαν τηλεόραση, ενώ οι θεατές των καρναβαλιών πλήρωναν για να τους παρακολουθούν μέσω παράθυρου. Αποσύρθηκαν το 1991 και ζούσαν μόνοι τους έως το 2010 όταν εμφάνισαν προβλήματα υγείας. Έτσι τους ανέλαβαν τα μέλη της οικογένειάς τους. Το 2010 δημιουργήθηκε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή τους. Εθελοντές της κοινότητας που ζούσαν συνεισέφεραν ώστε να δημιουργηθεί μία προσθήκη στο σπίτι του Τζιμ ώστε οι σιαμαίοι να έχουν ένα σπίτι να ζουν. Μεγαλώνοντας υπέφεραν από αρθρίτιδα.

Δεν παντρεύτηκαν ποτέ, ο Ντόνι έκανε το μαγείρεμα, τα πιάτα και το πλύσιμο των ρούχων, ενώ ο Ρόνι καθάριζε το μπάνιο και ήταν αυτός που μιλούσε ως επί το πλείστον.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This