9-8-2020

ΠΟΥ: «Ο ιός παραμένει ο νούμερο ένα δημόσιος εχθρός»! Εφιαλτικό ρεκόρ κρουσμάτων σε ένα 24ωρο

Νέα εφιαλτική προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος σήμερα ανακοίνωσε νέο ρεκόρ σε κρούσματα της νόσου Covid-19 παγκοσμίως, με 230.370 νέες μολύνσεις σε ένα, μόλις, 24ωρο!

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει τη δυναμική να επιδεινωθεί πολύ περισσότερο, εάν όλα κράτη δεν ακολουθήσουν πιστά τις βασικές υγειονομικές προφυλάξεις.

«Επιτρέψτε μου να μιλήσω με ευθύτητα. Πάρα πολλές χώρες οδεύουν προς λάθος κατεύθυνση, ο ιός παραμένει ο νούμερο ένα δημόσιος εχθρός», είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τα κεντρικά του οργανισμού στη Γενεύη. «Εάν δεν τηρούνται τα βασικά, ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο θα εξελιχθεί αυτή η πανδημία, είναι να χειροτερέψει και να χειροτερέψει και να χειροτερέψει. Όμως, δεν χρειάζεται να γίνει έτσι», συμπλήρωσε.

Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 13 εκατομμύρια παγκοσμίως σήμερα, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, καταγράφοντας αύξηση ενός εκατομμυρίου σε μόλις 5 ημέρες!

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ