10-8-2020

Έβγαλαν και οδηγίες για τη λειτουργία της Αγίας Σοφίας οι Τούρκοι! Τι λένε για τα χριστιανικά σύμβολα

Η τουρκική δημοσία διοίκηση έσπευσε να εκδώσει οδηγίες σχετικά προς τα ζητήματα που αφορούν το πώς θα λειτουργεί από δω και πέρα η Αγία Σοφία.

Η Αρχή Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet) ανακοίνωσε ότι η Αγία Σοφία, θα παραμείνει ανοικτή στους επισκέπτες, εκτός από τις ώρες της μουσουλμανικής προσευχής, κατά την διάρκεια της οποίας οι χριστιανικές εικόνες θα πρέπει να καλύπτονται.

Με αυτήν την μεθοδολογία θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες συλλογικές μουσουλμανικές προσευχές στις 24 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση της Αρχής Θρησκευτικών Υποθέσεων ανέφερε πως οι χριστιανικές αναπαραστάσεις που ευρίσκονται εντός του ναού «δεν αποτελούν εμπόδιο στη διεξαγωγή των προσευχών». Προσέθεσε ότι «οι (χριστιανικές) εικόνες πρέπει να καλύπτονται με καλύμματα και άλλα κατάλληλα μέσα». Τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν αναφερθεί στο ενδεχόμενο να γίνει χρήση τεχνικών προκειμένου οι εικόνες να βυθίζονται στο σκοτάδι στη διάρκεια των πέντε μουσουλμανικών προσευχών που διεξάγονται μέσα στην ημέρα.

«Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο από θρησκευτικής άποψης για το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας στους επισκέπτες εκτός των ωρών προσευχής», κατέληξε η ανακοίνωση της Diyanet.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ