Στο φουλ οι… ρωσικές «μηχανές»: Στόχος να παράξουν 30.000.000 δόσεις πειραματικού εμβολίου κατά της Covid-19

Must Read

Τον φιλόδοξο στόχο της Μόσχας να παραχθούν φέτος σε εγχώριο επίπεδο 30.000.000 δόσεις ενός πειραματικού εμβολίου για την Covid-19, με δυνατότητα παραγωγής επιπλέον 170.000.000 δόσεων για το εξωτερικό, γνωστοποίησε ο επικεφαλής του ρωσικού ταμείου κρατικής περιουσίας.

Η πρώτη δοκιμή του εμβολίου σε ανθρώπους, ένα τεστ διάρκειας ενός μήνα σε 38 εθελοντές, ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα και οι ερευνητές συμπέραναν πως είναι ασφαλές για να χρησιμοποιηθεί και πως προκαλεί ανοσολογική απάντηση, αν και η ισχύς αυτής της απάντησης είναι μέχρι στιγμής ασαφής.

«Μια μεγαλύτερη δοκιμή Φάσης 3 σε μερικές χιλιάδες ανθρώπους αναμένεται να αρχίσει τον Αύγουστο», δήλωσε ο Κίριλ Ντμίτριεφ. «Πιστεύουμε πως με βάση τα σημερινά αποτελέσματα, θα εγκριθεί στη Ρωσία τον Αύγουστο και σε μερικές άλλες χώρες τον Σεπτέμβριο, θα καταστεί πιθανόν το πρώτο εμβόλιο που θα εγκριθεί στον κόσμο», δήλωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτόν τον καιρό περισσότερα από 100 πιθανά εμβόλια αναπτύσσονται κατά της πανδημίας και τουλάχιστον δύο βρίσκονται στην τελική Φάση 3 των δοκιμών σε ανθρώπους. Tο ένα αναπτύσσεται από την κινεζική Sinopharm και το άλλο από την AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Διπλό επίπεδο προστασίας

Αναφορικά με το δεύτερο, οι έρευνες που διεξάγει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά της Covid-19 δείχνουν πως αυτό θα προσφέρει το διπλό επίπεδο προστασίας που αναζητούν οι επιστήμονες.

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με το οποίο ήρθε σε επαφή το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε πως ένα μέρος των αποτελεσμάτων για την ασφάλεια του εμβολίου πρόκειται να δημοσιευθεί από την ιατρική επιθεώρηση The Lancet τη Δευτέρα, ενώ σύμφωνα με την «Daily Telegraph», η πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών στον άνθρωπο έδειξε πως το εμβόλιο προκάλεσε ανοσολογική απάντηση κατά του ιού με αντισώματα και Τ- λεμφοκύτταρα, κύτταρα που «σκοτώνουν» τη μόλυνση.

«Είναι ο συνδυασμός των δύο για τον οποίο ελπίζουμε ότι θα προστατεύσει τους ανθρώπους», πρόσθεσε η ίδια πηγή στην «Telegraph», «είναι μια σημαντική στιγμή, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This