Κόντρα Ρωσίας-ΗΠΑ και στη μέση η Ευρώπη για τους ρωσικούς αγωγούς

Must Read

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι εργαλειοποιούν την απειλή των κυρώσεων εναντίον των δύο ρωσικών αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream-2 και Turkish Stream, προκειμένου να επιβάλουν όρους αθέμιτου ανταγωνισμού στη διακίνηση ενέργειας.

Κίνηση που, σύμφωνα με τη Μόσχα, απώτερο στόχο έχει να ασκηθούν μεγάλες πιέσεις στην Ευρώπη ώστε να την αποτρέψουν να αγοράσει ρωσικό φυσικό αέριο.

Οι απειλές της Ουάσινγκτον ότι θα επιβάλει κυρώσεις κατά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 2 και Turkish Stream στο πλαίσιο του νόμου CAATSA συνιστούν άσκηση ωμών πιέσεων στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου τόνισε ότι οι κυρώσεις συνιστούν απόπειρα «να εξαναγκάσουν τους Ευρωπαίους να αγοράζουν πιο ακριβό φυσικό αέριο με λιγότερο ευνοϊκούς όρους».

Στις 4 Ιουνίου στην αμερικανική Γερουσία κατατέθηκε νομοσχέδιο που αφορούσε τη διεύρυνση των κυρώσεων σε σχέση με τον αγωγό Nord Stream-2. Ως εκ τούτου, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν στην επιβολή αμερικανικών κυρώσεων στις εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream-2 και Turkish Stream.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This