Οι ΗΠΑ διατάζουν την Κίνα να κλείσει το προξενείο της στο Χιούστον

Must Read

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέταξαν την Κίνα να κλείσει το διπλωματικό προξενείο της στο Χιούστον με διορία μέχρι την Παρασκευή, επικαλούμενες κατηγορίες κατασκοπείας σε εθνικό επίπεδο και μία απόπειρα κλοπής επιστημονικής έρευνας από τον κινεζικό στρατό που επικουρείται από διπλωμάτες.

Η διαταγή αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα στις ταχέως επιδεινούμενες σχέσεις μεταξύ των δύο εθνών. Η Κίνα δεσμεύτηκε αμέσως να αντιδράσει, χαρακτηρίζοντας την κίνηση παράνομη. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε σε δήλωση ότι το κλείσιμο ήταν απάντηση σε επανειλημμένες παραβιάσεις της αμερικανικής κυριαρχίας από την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της «μαζικής παράνομης κατασκοπείας και των επιχειρήσεων άσκησης επιρροής στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ».

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είπε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη στην Κοπεγχάγη της Δανίας, ότι οι Κινέζοι πολίτες που κλέβουν πνευματική ιδιοκτησία στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα επίμονο πρόβλημα. «Διατυπώνουμε σαφείς οδηγίες για το πώς θα πρέπει να φέρεται το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα», είπε. «Και όταν δεν το κάνουν, θα αναλάβουμε ενέργειες που προστατεύουν τον αμερικανικό λαό, προστατεύουν την ασφάλειά μας, την εθνική μας ασφάλεια, καθώς και προστατεύουν την οικονομία και τις θέσεις εργασίας μας».

Ο Πρόεδρος Τραμπ και οι κορυφαίοι βοηθοί του για ζητήματα εθνικής ασφάλειας έχουν κάνει σκληρές δηλώσεις και ομιλίες κατά της Κίνα τις τελευταίες εβδομάδες. Οι υπεύθυνοι της εκλογικής εκστρατείας του κ. Τραμπ, ανήσυχοι για τις αποτυχίες του στην πανδημία και την οικονομία, αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν ένα γενικό μήνυμα κατά της Κίνας.

Την Τρίτη το βράδυ, λίγες ώρες αφότου οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έδωσαν την εντολή κλεισίματος στον Κινέζο πρέσβη στην Ουάσινγκτον, οι υπάλληλοι του προξενείου έκαψαν έγγραφα σε ανοιχτά μεταλλικά βαρέλια σε μια αυλή του κτηρίου του Χιούστον, κάνοντας τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες να σπεύσουν στην περιοχή, σύμφωνα με διαδικτυακά βίντεο και τοπικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This