Δεν θα δεχτεί έτσι απλά την συμφωνία των ηγετών για το πρόγραμμα στήριξης ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου

Must Read

Χαιρετίζοντας το ταμείο ανάκαμψης 750 δισεκατομμυρίων ευρώ στο οποίο συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες μετά από πέντε ημέρες διαπραγματεύσεων, ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι δήλωσε ότι το κοινοβούλιο θα ήθελε να αναδιαμορφώσει τον συνημμένο προϋπολογισμό της ΕΕ ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίων ευρώ.

«Υπάρχει μια πρόταση στο τραπέζι, αλλά θα θέλαμε να την βελτιώσουμε, πάνω απ ‘όλα προσπαθώντας να δώσουμε απαντήσεις σε ορισμένες από τις περικοπές που θεωρούμε αδικαιολόγητες», είπε σε συνέντευξη Τύπου μια μέρα αφότου ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν πάνω στον προϋπολογισμό.

Η συμφωνία έχει χαρακτηριστεί ως ιστορική από τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν καθώς τα ευρωπαϊκά κράτη θα αναλάβουν κοινό χρέος σε μεγάλη κλίμακα για πρώτη φορά. Η σύνοδος κορυφής έφτασε σε συμφωνία εις βάρος των μειώσεων σε φιλικά προς το κλίμα προγράμματα, της έρευνας και της χρηματοδότησης για το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus.

Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, το κοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει το πακέτο που πιθανότατα θα φτάσει στις οικονομίες από τις αρχές έως τα μέσα του 2021, αλλά δεν είναι άμεσα σαφές πώς το κοινοβούλιο θα μπορούσε να ανοίξει ξανά τη συζήτηση χωρίς να διακινδυνεύσει την κατάρρευση της συμφωνίας. Οι κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν μία νέα οικονομική κρίση δεν θέλουν να δουν καθυστερήσεις, υποστηρίζοντας ότι η αποτυχία πραγματοποίησης συμφωνίας σύντομα θα υπονόμευε την προσπάθεια στη σύνοδο κορυφής.

Όμως, ο Σασόλι ήταν ανένδοτος όσον αφορά τον κοινό προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2021-2017: «Δεν μπορούμε να μειώσουμε τον προϋπολογισμό για την έρευνα και τους νέους και το Erasmus, απλώς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό στη μελλοντική γενιά Ευρωπαίων πολιτών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This