Big Brother στο μετρό της Μόσχας με σύστημα αναγνώρισης προσώπων

Must Read

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό της Μόσχας θα δαπανήσει το ποσό του 1,4 δισ. ρουβλίων (17 εκατ. ευρώ) για να εγκαταστήσει στα βαγόνια σύστημα καμερών που θα αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των επιβατών.

Με τις κάμερες αυτές ο δήμος της Μόσχας θα μπορεί σε πραγματικό χρόνο να αναγνωρίζει την ηλικία, τα εισοδήματα, την κοινωνική κατάσταση και τον αριθμό τηλεφώνου οποιουδήποτε επιβάτη. Σε πρώτη φάση το σύστημα αναγνώρισης προσώπων θα εγκατασταθεί σε 1.500 βαγόνια από τις 6.000 που διαθέτει το μετρό, έως το τέλος του χρόνου.

Σκοπός της εγκατάστασης των καμερών αναγνώρισης προσώπων, όπως ανακοινώθηκε, είναι η ασφάλεια των επιβατών καθώς και η ενημέρωση του επιβατικού κοινού για όλες τις αλλαγές και τις καινοτομίες στην λειτουργία του μετρό.

Στις αρχές Ιουλίου ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Βλαντιμίρ Μίλοφ και η ακτιβίστρια Αλιόνα Ποπόβα προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαμαρτυρόμενοι για την χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπων στην Μόσχα.

Και οι δύο κατήγγειλαν ότι η μαζική ψηφιακή παρακολούθηση που επιβάλλεται από τις Αρχές σε μια από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας παραβιάζει την συνταγματική αρχή που απαγορεύει την παρέμβαση στην προσωπική ζωή, και τον νόμο. Παρόλα αυτά, η ψηφιακή αναγνώριση επεκτείνεται συνέχεια στην Μόσχα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This