Αύξηση έως και 6% στις επενδύσεις για κυβερνοασφάλεια το 2020

Must Read

Ανοδικά θα κινηθούν σε παγκόσμιο επίπεδο οι δαπάνες για την ψηφιακή ασφάλεια κατά το τρέχον έτος κι αυτό, παρά το γεγονός ότι οι προϋπολογισμοί των επιχειρήσεων για την Πληροφορική δέχονται σοβαρές πιέσεις από τον οικονομικό αντίκτυπο της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας Covid-19.

Η Canalys προβλέπει ότι οι παγκόσμιες δαπάνες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο θα αυξηθούν κατά 5,6% το 2020 σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, στη βάση ενός αισιόδοξου σεναρίου. Η συνολική αξία τους (ασφάλεια τελικού σημείου, ασφάλεια δικτύου, ασφάλεια ιστού και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ασφάλεια δεδομένων), με βάση το ίδιο σενάριο, αναμένεται να φθάσει τα $43,1 δισ.

Ακόμα, πάντως και με βάση το απαισιόδοξο σενάριο της Canalys, στη βάση του οποίου οι προϋπολογισμοί πληροφορικής υπόκεινται σε σοβαρή πίεση, η παγκόσμια αγορά ασφάλειας στον κυβερνοχώρο προβλέπεται να αυξηθεί κατά 2,5% το 2020. Αυτό προϋποθέτει το μέγιστο επίπεδο αρνητικών οικονομικών επιπτώσεων και διάρκειας της πανδημίας Covid-19.

«Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο θα παραμείνει κορυφαία προτεραιότητα για τους περισσότερους οργανισμούς το 2020, καθώς οι απειλές και τα τρωτά σημεία επιμένουν, ενώ την ίδια στιγμή, η συμμόρφωση, οι κανονισμοί και οι απαιτήσεις του οικοσυστήματος ενισχύονται», αναφέρει η εταιρεία.

Ανά τομέα ασφάλειας

Ο ρυθμός αύξησης των δαπανών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στη διάρκεια του 2020 αναμένεται να είναι διαφορετικός στα επί μέρους τμήματα της αγοράς. Η ασφάλεια του Endpoint εκτιμάται ότι θα εμφανίσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, καθώς οι πρακτικές εξ αποστάσεως εργασίας επεκτείνονται, αν και ο έντονος ρυθμός του 1ου τριμήνου θα επιβραδυνθεί στο υπόλοιπο διάστημα του τρέχοντος έτους.

Στο μεταξύ, οι δαπάνες για ψηφιακή ασφάλεια δικτύου θα παραμείνουν, το 2020, το μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς, αντιπροσωπεύοντας το 36% του συνόλου. Ωστόσο, η εκ νέου ιεράρχηση των προϋπολογισμών και η εστίασή τους στις παραδοσιακές συσκευές, θα οδηγήσει το συγκεκριμένο τμήμα σε αρνητικούς ρυθμούς. Επίσης, μεγάλο τμήμα των δαπανών για στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο -σύμφωνα με τους αναλυτές- θα μεταφερθεί στην ανάπτυξη cloud, καθώς οι οργανισμοί επιταχύνουν τη μετεγκατάσταση στο cloud.

Τηλεργασία

«Η εξ αποστάσεως εργασία θα εφαρμοστεί, τελικά, για πολύ μεγαλύτερο διάστημα απ’ ό,τι είχε προβλεφθεί αρχικά, όταν τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα για το lockdown τον Μάρτιο. Ενώ κάποιοι υπάλληλοι έχουν επιστρέψει ή θα επιστρέψουν στους χώρους εργασίας τους επόμενους μήνες, οι οργανισμοί θα πρέπει να διατηρήσουν ένα εξαιρετικά αποκεντρωμένο εργατικό δυναμικό, το οποίο μπορεί να εργαστεί από οπουδήποτε στο μέλλον», αναφέρει η μελέτη.

Για παράδειγμα, έρευνα της Canalys για τη Δυτική Ευρώπη προβλέπει ότι το ποσοστό των υπαλλήλων που εργάζονται από το σπίτι τακτικά, θα αυξηθεί από 12% πριν από την Covid-19, σε 28% στην εποχή μετά τον νέο κορωνοϊό.

Οι επιπτώσεις αυτής της τακτικής στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι εκτενείς. «Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επανεξετάσουν τις αλλαγές στις ροές εργασίας, τη χρήση εφαρμογών, την αφοσίωση των πελατών και την εκπαίδευση σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε έναν πιο εικονικό χώρο εργασίας», σημειώνει η Canalys.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This