Το ανθελληνικό παραλήρημα του Τσαβούσογλου διέκοψε ακόμα και την Ισπανίδα ΥΠΕΞ!

Must Read

Για μια ακόμη φορά ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελλάδας, με αφορμή μια ατάκα της Ισπανίας ομολόγου του στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο στην Άγκυρα.

Η Arancha Gonzalez Laya, δήλωσε για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, πως είναι σημαντικό «να παραμείνει μέρος της κοινής παγκόσμιας κληρονομιάς». Και αυτή τη δήλωση την έκανε δίπλα στον Τσαβούσογλου, ο οποίος ενοχλήθηκε από το χαρακτηρισμό «κοινή» και επενέβη στις δηλώσεις της Ισπανίδας: «Η Αγία Σοφία είναι τζαμί από το 1453. Παρέμεινε μουσείο για 86 χρόνια».

Και δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί ξανά στην Ελλάδα: «Δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε την αντίδραση της Ελλάδας. Αυτό είναι κυρίαρχο ζήτημα της Τουρκίας. Το κάψιμο της σημαίας μας (σ.σ. στη Θεσσαλονίκη) και άλλες μικροπρεπείς ενέργειες της ταιριάζουν. Η Ελλάδα πρέπει να το αποδεχτεί αυτό. Εμείς, μετά τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας, που ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα, σεβόμασταν την ελληνική σημαία. Είμαστε ένα τέτοιο έθνος»!

Για να συνεχίσει με το παραλήρημά του: «Η Κωνσταντινούπολη κατακτήθηκε το 1453. Όλοι πρέπει να σέβονται την απόφαση που έχουμε λάβει. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την Άγια Σοφία με τον ίδιο τρόπο που το κάναμε από το 1453 μέχρι σήμερα».

Η Γκονζάλες Λάγια είπε ακόμη στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό της για το θέμα: «Για εμάς είναι σημαντικό να διατηρηθεί το πνεύμα αυτού του μεγάλου μνημείου της Αγίας Σοφίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This