Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Η τεχνητή νοημοσύνη «μονόδρομος» για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Η ψηφιακή ασφάλεια αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για κάθε επιχείρηση όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι.

Μάλιστα πλέον είναι τέτοια η ταχύτητα, ο όγκος και η πολυπλοκότητα των ψηφιακών απειλών ώστε τα δύο τρίτα (69%) των εταιρειών σήμερα εκτιμούν ότι τους είναι αδύνατον να θωρακίσουν τα συστήματά τους 100% έναντι των ψηφιακών απειλών χωρίς τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence -AI).

Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από έρευνα του Capgemini Research Institute (Reinventing Cybersecurity with Artificial Intelligence), η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 850 στελεχών του τομέα IT Information Security σε δέκα χώρες.

Αύξηση των επενδύσεων

Με δεδομένη τη συχνότητα, τη σφοδρότητα και την πολυπλοκότητα των ψηφιακών επιθέσεων η έρευνα του Capgemini σημειώνει ότι οι επενδύσεις σε συστήματα τεχνητής νοημοσύνης θα αυξηθούν σημαντικά τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Ήδη το 73% των εταιρειών εξετάζει την άμεση χρήση του ΑΙ για τη θωράκιση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ενώ το 63% σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη από το 2020.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ