Η Αμερική κάνει εμπόριο όπλων αγνοώντας τις διεθνείς συμφωνίες (που η ίδια δημιούργησε)!

Must Read

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα προχωρήσει στην πώληση προηγμένων πολεμικών αεροσκαφών τύπου drone σε άλλα έθνη και θα παρακάμψει μέρος μιας διεθνούς συμφωνίας ελέγχου των εξαγωγών όπλων που οι Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησαν να δημιουργηθεί πριν από περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Διοικητικοί αξιωματούχοι του πενταγώνου συζητούν εδώ και χρόνια για το πώς να πουλήσουν τα ένοπλα αεροσκάφη τύπου drone παρά τους περιορισμούς της συμφωνίας, γνωστής ως «καθεστώς ελέγχου τεχνολογίας πυραύλων», που εμποδίζουν τα 35 μέλη της να το πουλήσουν συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών. Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε το 2018 ότι επεκτείνει τις πωλήσεις αεροσκαφών, αλλά δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει κάποια πώληση των πολεμικών αεροσκαφών τύπου Drone (Πιο συγκεκριμένα το Μοντέλο Reaper) λόγω των ορίων που θέτει η συμφωνία.

Η συμφωνία δεν είναι νομικά δεσμευτική και αντιμετωπίζεται με την βάση της κατανόησης μεταξύ των κρατών μελών της. Ωστόσο, η παράκαμψη ενός μέρους του συμφώνου θα μπορούσε να υπονομεύσει τη συμφωνία γενικά και να ενθαρρύνει άλλα έθνη να αγνοήσουν επιλεκτικά ή να ερμηνεύσουν εκ νέου ρήτρες που θεωρούν άβολες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βασίστηκαν στη συμφωνία για να περιορίσουν τις παγκόσμιες εξαγωγές πυραυλικής τεχνολογίας σε χώρες που θεωρεί ότι απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια λόγω των πυρηνικών προγραμμάτων τους, ιδίως την Βόρεια Κορέα και το Ιράν.

Η κυβέρνηση Τραμπ, όμως, έχει δείξει περιφρόνηση για το περιεχόμενο των διεθνών συμφωνιών και έχει αποσυρθεί από αρκετές σημαντικές συμφωνίες που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν διαπραγματευτεί με παγκόσμιες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας για το κλίμα του Παρισιού και της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν.

Ο R. Clarke Cooper, αναπληρωτής γραμματέας πολιτικών-στρατιωτικών υποθέσεων στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δήλωσε την Παρασκευή το απόγευμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επικαλούνται την «εθνική διακριτική τους ευχέρεια» για να παρακάμψουν τα όρια της συμφωνίας ελέγχου όπλων για τις πωλήσεις μεγάλων αεροσκαφών τύπου drone. Δήλωσε πως αυτή πρακτική τίθεται σε άμεση ισχύ σύμφωνα με τις εντολές του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This