Τετάρτη 4/8/2021

Ο Ερντογάν πρώτα αυτοαποθεώθηκε και μετά ανακοίνωσε Ορθόδοξη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά το Δεκαπενταύγουστο

Στην τελετή εγκαινίων της δεύτερης φάσης των εργασιών στη Μονή Σουμελά και στην τελετή εγκαινίων του Τζαμιού Αγία Σοφία στην Τραπεζούντα, του οποίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναστήλωσης,  Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το δικό του ρεσιτάλ (μέσω τηλεδιάσκεψης) πριν ανακοινώσει την πολυπόθητη Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία για τις 15 Αυγούστου.

«Δεν επιδιώξαμε ποτέ να γκρεμίσουμε και να καταστρέψουμε. Αν ήμασταν ένα Έθνος που βάζει στο στόχαστρο τα σύμβολα άλλων πεποιθήσεων, η Μονή Σουμελά που βρίσκεται στα χέρια μας εδώ και πέντε αιώνες δεν θα υπήρχε», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος με έπαρση.

Για να συνεχίσει με αιχμές και προειδοποιήσεις: «Αυτό το έργο το οποίο αποτελεί ένα έμπρακτο παράδειγμα του πως η Τουρκία προστατεύει την κληρονομιά κάθε πολιτισμού πάνω στα εδάφη της, το φέρνουμε στην προσοχή εκείνων που επικρίνουν τη χώρα μας. Δεν θα έχουμε τον παραμικρό δισταγμό να δώσουμε οποιοδήποτε αγώνα στο πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό, διπλωματικό πεδίο, ή σε όπου άλλου χρειάζεται για τον εαυτό μας και τους φίλους μας».

Τέλος, για τη Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου ανέφερε: «Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι οι Ορθόδοξοι πολίτες μας θα είναι σε θέση στις 15 Αυγούστου φέτος να εκτελέσουν την Λειτουργία της Παναγίας, η οποία διακόπηκε κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης στη Μονή Σουμελά».

nb keimeno egainia soumela

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ