Ο Ερντογάν πρώτα αυτοαποθεώθηκε και μετά ανακοίνωσε Ορθόδοξη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά το Δεκαπενταύγουστο

Must Read

Στην τελετή εγκαινίων της δεύτερης φάσης των εργασιών στη Μονή Σουμελά και στην τελετή εγκαινίων του Τζαμιού Αγία Σοφία στην Τραπεζούντα, του οποίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναστήλωσης,  Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το δικό του ρεσιτάλ (μέσω τηλεδιάσκεψης) πριν ανακοινώσει την πολυπόθητη Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία για τις 15 Αυγούστου.

«Δεν επιδιώξαμε ποτέ να γκρεμίσουμε και να καταστρέψουμε. Αν ήμασταν ένα Έθνος που βάζει στο στόχαστρο τα σύμβολα άλλων πεποιθήσεων, η Μονή Σουμελά που βρίσκεται στα χέρια μας εδώ και πέντε αιώνες δεν θα υπήρχε», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος με έπαρση.

Για να συνεχίσει με αιχμές και προειδοποιήσεις: «Αυτό το έργο το οποίο αποτελεί ένα έμπρακτο παράδειγμα του πως η Τουρκία προστατεύει την κληρονομιά κάθε πολιτισμού πάνω στα εδάφη της, το φέρνουμε στην προσοχή εκείνων που επικρίνουν τη χώρα μας. Δεν θα έχουμε τον παραμικρό δισταγμό να δώσουμε οποιοδήποτε αγώνα στο πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό, διπλωματικό πεδίο, ή σε όπου άλλου χρειάζεται για τον εαυτό μας και τους φίλους μας».

Τέλος, για τη Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου ανέφερε: «Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι οι Ορθόδοξοι πολίτες μας θα είναι σε θέση στις 15 Αυγούστου φέτος να εκτελέσουν την Λειτουργία της Παναγίας, η οποία διακόπηκε κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης στη Μονή Σουμελά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This