Παρασκευή 18/6/2021

Την έπιασε ξαφνικά ο πόνος τη Μέρκελ για τη Λιβύη και στέλνει φρεγάτα στη Μεσόγειο

Τον ρόλο του… αστυφύλακα, αλλά με μπόλικη δόση υποκρισίας, θα επιχειρήσει να διαδραματίσει ακόμη μια φορά στη Μεσόγειο η Άγκελα Μέρκελ, η οποία, όπως μετέδιδε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ετοιμάζεται να στείλει στη θαλάσσια γειτονιά μας 250 πεζοναύτες!

Αποστολή τους; Ο έλεγχος της τήρησης της συμφωνίας για εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Λιβύη.

Μια αποστολή στη διάρκεια της οποίας όμως ουδείς δεν μπορεί να αποκλείσει απρόοπτα, όπως συνέβη πρόσφατα με τη γαλλική φρεγάτα που παρεμποδίστηκε όταν επιχείρησε να κάνει έλεγχο σε τουρκικό πλοίο για να διαπιστωθεί εάν το τελευταίο μετέφερε όπλα στη βορειοαφρικανική χώρα.

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν πως την επόμενη εβδομάδα το Βερολίνο θα στείλει στη Μεσόγειο τη φρεγάτα «Αμβούργο» προκειμένου να ενισχυθεί η ναυτική αποστολή «Ειρήνη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τήρηση του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί από τον ΟΗΕ στη Λιβύη. Σε αυτήν θα επιβαίνουν 250 πεζοναύτες, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν στον επιχειρησιακή τους περιοχή στα μέσα Αυγούστου.

Στόχοι της επιχείρησης «Ειρήνη» είναι η σταθεροποίηση της Λιβύης, της βορειοαφρικανικής χώρας όπου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος, καθώς επίσης και η υποστήριξη της πολιτικής ειρηνευτικής διαδικασίας υπό τον ΟΗΕ. Εκτός από το λαθρεμπόριο όπλων, η ευρωπαϊκή επιχείρηση θα πρέπει επίσης να αποτρέψει και το λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, πάντως, η επίλυση της σύγκρουσης είναι σημαντική, πολλώ δε μάλλον όταν οι συνθήκες χάους που επικρατούν στη Λιβύη ευνοούν συμμορίες λαθροδιακινητών, οι οποίοι περνούν παράνομα πρόσφυγες και μετανάστες μέσω της Μεσογείου προς την Ευρώπη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ