Την έπιασε ξαφνικά ο πόνος τη Μέρκελ για τη Λιβύη και στέλνει φρεγάτα στη Μεσόγειο

Must Read

Τον ρόλο του… αστυφύλακα, αλλά με μπόλικη δόση υποκρισίας, θα επιχειρήσει να διαδραματίσει ακόμη μια φορά στη Μεσόγειο η Άγκελα Μέρκελ, η οποία, όπως μετέδιδε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ετοιμάζεται να στείλει στη θαλάσσια γειτονιά μας 250 πεζοναύτες!

Αποστολή τους; Ο έλεγχος της τήρησης της συμφωνίας για εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Λιβύη.

Μια αποστολή στη διάρκεια της οποίας όμως ουδείς δεν μπορεί να αποκλείσει απρόοπτα, όπως συνέβη πρόσφατα με τη γαλλική φρεγάτα που παρεμποδίστηκε όταν επιχείρησε να κάνει έλεγχο σε τουρκικό πλοίο για να διαπιστωθεί εάν το τελευταίο μετέφερε όπλα στη βορειοαφρικανική χώρα.

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν πως την επόμενη εβδομάδα το Βερολίνο θα στείλει στη Μεσόγειο τη φρεγάτα «Αμβούργο» προκειμένου να ενισχυθεί η ναυτική αποστολή «Ειρήνη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τήρηση του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί από τον ΟΗΕ στη Λιβύη. Σε αυτήν θα επιβαίνουν 250 πεζοναύτες, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν στον επιχειρησιακή τους περιοχή στα μέσα Αυγούστου.

Στόχοι της επιχείρησης «Ειρήνη» είναι η σταθεροποίηση της Λιβύης, της βορειοαφρικανικής χώρας όπου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος, καθώς επίσης και η υποστήριξη της πολιτικής ειρηνευτικής διαδικασίας υπό τον ΟΗΕ. Εκτός από το λαθρεμπόριο όπλων, η ευρωπαϊκή επιχείρηση θα πρέπει επίσης να αποτρέψει και το λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, πάντως, η επίλυση της σύγκρουσης είναι σημαντική, πολλώ δε μάλλον όταν οι συνθήκες χάους που επικρατούν στη Λιβύη ευνοούν συμμορίες λαθροδιακινητών, οι οποίοι περνούν παράνομα πρόσφυγες και μετανάστες μέσω της Μεσογείου προς την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This