Ο Βόρειος Πόλος «λιώνει» – Ρεκόρ ζέστης με 21 βαθμούς Κελσίου

Must Read

Τους 21 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία την Κυριακή στο Αλέρτ, το βορειότερο κατοικημένο μέρος στον πλανήτη, λιγότερο από 900 χιλιόμετρα μακριά από τον Βόρειο Πόλο, σημειώνοντας ένα «απόλυτο ρεκόρ» ζέστης σε αυτό το σταθμό, σύμφωνα με την καναδική μετεωρολογική υπηρεσία.

Την Κυριακή 14 Ιουλίου η θερμοκρασία που καταγράφηκε στο σταθμό ήταν 21 βαθμοί και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 20 βαθμοί.

Το προηγούμενο ρεκόρ, των 20 βαθμών Κελσίου, χρονολογείται από τις 8 Ιουλίου 1956, αλλά από το 2012 αρκετές ημέρες καταγράφηκαν με θερμοκρασίες να κυμαίνονται μεταξύ 19 και 20 βαθμών σε αυτόν τον σταθμό που βρίσκεται στα παράλια του Αρκτικού Ωκεανού.

Υψηλό βαρομετρικό

Να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος ημερησίως για τον Ιούλιο είναι 3,4 βαθμοί στο Αλέρτ και η μέση μέγιστη θερμοκρασία είναι 6,1 βαθμοί.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κύμα καύσωνα εξηγείται από ένα μέτωπο υψηλού βαρομετρικού πάνω από τη Γροιλανδία, το οποίο είναι αρκετά ασυνήθιστο και βοηθά στη δημιουργία νότιων ανέμων πάνω από τον Αρκτικό Ωκεανό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This