Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Ο Ερντογάν για το τριπλό πολεμικό μέτωπο της Τουρκίας – Πως «έμπλεξε» και την Ελλάδα

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα της για να εξασφαλίσει περιφερειακή σταθερότητα, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν στο μήνυμά του για τη μουσουλμανική γιορτή Qurban Bayram (Eid al-Adha). Δεν έλειψαν τα πολεμικά μηνύματα, τόσο για το τριπλό μέτωπο σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, όσο και για τα ελληνοτουρκικά και την Αγία Σοφία.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι ο αγώνας μας στην απέραντη περιοχή από το Ιράκ έως τη Συρία και τη Λιβύη καταλήγει στη νίκη για τη χώρα μας και τους φίλους και τους αδελφούς και τις αδελφές μας σε αυτές τις χώρες», δήλωσε ο Ερντογάν στο τηλεοπτικό μήνυμά του.

Κι επειδή δεν θα μπορούσε σε οποιαδήποτε πολεμική αναφορά να αφήσει εκτός Ελλάδα και Κύπρο, ο Τούρκος Πρόεδρος έσπευσε να συμπληρώσει πιο… ήπια, αλλά ξεκάθαρα: «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την προστασία των δικαιωμάτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο μέχρι το τέλος».

Ο Ερντογάν είπε ακόμα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους «καταπιεσμένους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τη θρησκεία, την εθνικότητα ή τον πολιτισμό τους» (σ.σ. εδώ γελάμε), ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, είπε ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ